Ziarul electronic al arădenilor

Peste 30 de migranți au fost depistați la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat, ascunși într-un automarfar, respectiv pe jos, 31 de cetăţeni din diverse state, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Astfel, luni, în jurul orei 5.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar. Bărbatul conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, pâine congelată pe ruta Grecia – Germania.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentele de depozitare situate pe lateralul semiremorcii, 16 cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor s-a stabilit că persoanele sunt cetățeni din Irak și Siria, intrați legal în România în baza documentelor personale.

De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, în cadrul acţiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, au observat, în apropierea liniei de frontieră, mai multe grupuri de persoane care se deplasau pe jos pe direcția statului vecin.

„S-a procedat la deplasarea către locul unde se aflau cetățenii și interceptarea acestora. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduși la sediul instituţiei pentru efectuarea verificărilor.  În urma cercetărilor s-a stabilit că este vorba în total de 15 persoane din Nepal, Sri Lanka și Pakistan, cu vârste curpinse între 18 și 50 de ani, intrați legal în România“, a informat Poliția de Frontieră.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijlocul de transport, respectiv pe jos, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.