Ziarul electronic al arădenilor

Peste 20 de migranți din Afganistan au fost depistați la PTF Vărșand

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Vărșand au depistat, ascunşi în trei automarfare, 23 de cetățeni din Afganistan, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Migranții au fost depistați când la punctul de trecere a frontierei s-au prezentat, pe sensul de ieșire din țară, trei ansambluri rutiere, conduse de doi cetățeni bulgari și un cetățean  român. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii diverse bunuri constând în  textile, pal și gresie pentru societăți din Belgia, Italia și Ungaria.

„În timpul efectuării controlului amănunţit asupra compartimentelor pentru marfă al mijloacelor de transport, în interior au fost descoperiţi ascunşi,  în total, douăzeci și trei de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 15 și 35 de  ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră“, a informat Poliția de Frontieră.

Conform sursei citate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.