Ziarul electronic al arădenilor

Percheziţii la firme din Arad deţinute de cetățeni străini suspectaţi de evaziune fiscală

Patru percheziţii la sediile unor firme de transport din Arad, deţinute de cetăţeni străini, au avut loc, marţi, anchetatorii suspectând că venituri de peste 2,5 milioane de lei realizate din prestări servicii nu au fost înregistrate în evidenţele contabile.

La percheziţii au participat procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad şi poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Conform unui comunicat transmis de Parchet, cele patru percheziţii au avut loc în municipiul Arad, la sediile unor societăţi comerciale având ca asociaţi şi administratori cetăţeni străini, bănuiţi de evaziune fiscală.

„În fapt, s-a reţinut că în perioada 2018-2022 , în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri, cu sediul în municipiul Arad, cetăţenii străini nu au înregistrat în evidenţa contabilă a societăţilor pe care le reprezintă veniturile realizate ca urmare a serviciilor prestate, în sumă de peste 2,5 milioane lei, cu consecinţa cauzării unui prejudiciu în dauna bugetului de stat”, se arată în comunicat.

Anchetatorii au ridicat documente care ar putea constitui probe şi urmează să facă audieri.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.