Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Percheziţii ale procurorilor DNA la sediul PSD Arad. Tripa și Ispravnic, duși la audieri

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au confirmat, luni, efectuarea a cinci percheziţii, în judeţele Timiş şi Arad, la sediile unor instituţii publice şi la un partid politic, într-un dosar ce vizează fapte de corupţie săvârşite în perioada 2016 – 2019.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Timişoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie săvârşite în perioada 2016 – 2019.

„Luni, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 5 locaţii situate pe raza judeţelor Timiş şi Arad, din care două sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediul judeţean al unui partid politic şi domiciliile unor persoane fizice“, se precizează în comunicat.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că procurorii DNA au descins, luni dimineaţă, la sediul PSD Arad, unde fac percheziţii, într-un presupus caz de corupţie care l-ar viza şi pe şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, Cristian Ispravnic, consilier judeţean social-democrat.

Ancheta ar avea legătură cu presupuse acte de corupţie la punctul de lucru al DRDP Timişoara din Vama Nădlac II, unde s-ar fi pretins diverse taxe şoferilor ale căror automarfare erau cântărite, iar greutatea nu ar fi fost corespunzătoare reglementărilor sau documentelor de transport. Mita dată de şoferi pentru ca angajaţii DRDP să treacă cu vederea greutatea reală a camioanelor ar fi fost de până la 100 de euro pe transport, au indicat sursele citate.

Potrivit unor surse din cadrul PSD Arad, la sediul formaţiunii se află procurorii DNA încă de la ora 8.00, când au ajuns secretarele. Ei au cerut o serie de documente şi verifică sistemele informatice.

Cristian Ispravnic ar fost ridicat de la sediul PSD Arad şi dus la sediul DNA Timişoara pentru audieri, au informat sursele citate.

Conform acestora, anterior, în jurul orei 6.00, procurorii ar fi mers acasă la deputatul PSD de Arad Florin Tripa, pentru a-l duce la audieri la DNA Timişoara, în calitate de martor.

UPDATE

Deputatul de Arad Florin Tripa (PSD), a declarat, luni, pentru Agerpres, la ieşirea de la audieri din sediul DNA Timişoara, că are calitatea de suspect de trafic de influenţă în legătură cu angajarea unei persoane la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara.

„Am stat la audieri circa 20 de minute. Procurorii DNA mi-au transmis că am calitatea de suspect pentru trafic de influenţă. Ei spun că am intervenit pentru angajarea unei persoane la DRDP, dar nu am legătură cu acea persoană. O cunosc, dar nici nu ştiu pe ce funcţie a fost pusă. Nu am încălcat legea niciodată, chiar am fost atent la asta, pentru că nu vreau să încalc legea“, a spus Tripa.

În legătură cu prezenţa procurorilor DNA la ora 6.00 la domiciliul său, el a precizat: „Nu eram acasă, eram în aeroport. M-a sunat soţia să îmi spună, iar eu m-am prezentat imediat la DNA Timişoara. Precizez că acasă la mine nu a avut loc nicio percheziţie“, a menţionat deputatul.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.