Ziarul electronic al arădenilor

Migranți reținuți. Cinci libanezi au încercat să treacă frontiera pe jos

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărşand au depistat, într-un autoturism care circula în regim taxi, cinci cetăţeni din Liban, care se îndreptau către graniţa cu Ungaria.  

Migranții au fost descoperiți sâmbătă, în jurul orei 19.30, când poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţie de Frontieră Vărşand se aflau în misiune pe DN 79 A. Astfel, la ieşirea din orașul Chişineu Criş, polițiștii de frontieră au descoperit într-un autoturism, care circula în regim taxi, cinci cetăţeni străini – doi  bărbaţi, o femeie  şi doi minori.

„Întrucât aceştia nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele respective sunt cetăţeni din Liban, adulţii cu vârste cuprinse între 22 şi 35 ani şi doi minori, de 4, respectiv 5 ani“, se menționează într-o informare remisă presei de Poliția de Frontieră.

La cercetări, persoanele adulte au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu intenţia de a ajunge în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.