Ziarul electronic al arădenilor

Pentru protectie pompa trifazata, utilizeaza un tablou automatizare

Automatizarea si controlul unei pompe trifazate este oarecum diferita de controlul similar al pompelor monofazate.

Exista specificari in furnizarea de energie a motoarelor trifazate, ceea ce face sa fie asigurata protectie pompa trifazata pentru alimentarea cu energie electrica. Atunci cand conectezi un motor electric trifazat, este important sa stii ca, comutarea se face intotdeauna printr-un contactor (demaror magnetic). Numai cu ajutorul unui contactor motorul este pornit corect si automatizarea acestuia este asigurata.

Tablou automatizare de 400 V

Un tablou automatizare pompa trifazata de 400 V ofera protectie impotriva tuturor „surprizelor” sursei de alimentare, iar controlul curent protejeaza pompa de blocare, de functionare fara apa si alte probleme. De asemenea, dispozitivul controleaza rezistenta de izolare pentru a preveni socurile electrice.

Pompa submersibila trifazica

Nevoia de a cumpara o pompa trifazica de 380 volti, de regula, apare la proprietarii de case private care trebuie sa organizeze un flux de apa neintrerupt. Este demn de remarcat faptul ca, potrivit pentru a fi utilizat in puturi profunde, datorita puterii si productivitatii ridicate. Aceasta tehnica este proiectata pentru a furniza apa potabila prin conducte de joasa si inalta presiune. Functioneaza bine atunci cand este conectat la diverse sisteme de irigatii concepute pentru udarea gradinilor, gradinilor de legume si sere.

Pompa submersibila din inox

O pompa submersibila este confectionata din materiale compozite sau otel inoxidabil. Daca doresti sa cumperi o pompa  submersibila, atunci ar trebui sa iei in considerare anumite caracteristici si anume:

 • Adancimea soiului si presiunea maxima a unitatii de pompare.
 • Diametrul carcasei si utilizarea dispozitivului, tinand cont de dimensiunea acestuia.
 • Calitatea apei pompate. Unele modele nu sunt proiectate pentru a lucra cu lichide care contin cantitati mari de impuritati, cum ar fi nisip.
 • Nivelul necesar de performanta. Dispozitivul trebuie sa raspunda pe deplin nevoilor consumatorilor.

Pompa submersibila centrifugala

Pe langa performantele bune, pompa submersibila centrifugala este notabila pentru simplitatea ei de proiectare si, prin urmare, pentru usurinta in exploatare si intretinere. Pompele submersibile centrifugale de diferite capacitati sunt achizitionate in functie de adancimea sursei subterane. Avantajele unei pompe submersibile centrifugale, sunt urmatoarele:

 • functionarea aproape silentioasa;
 • simplitatea instalarii si functionarii;
 • performanta inalta;
 • fiabilitatea si durata lunga de viata.

Ce sa faci daca ai lipsa?

In ceea ce priveste „furnizarea neintrerupta” de apa, aceasta este desigur ideala si oricine isi doreste acest lucru  Ca si la alte echipamente, la pompa submersibila pot aparea diverse probleme, cum ar fi lipsa apa.  Pentru un put cu un nivel scazut de apa, ai nevoie de o pompa submersibila pentru un put cu productivitate scazuta. Pierderea permanenta de apa, duce la o pierdere permanenta de presiune.

De ce lipsa tensiune?

Lipsa tensiune pe una dintre faze este o intamplare foarte frecventa. Aceasta situatie apare din diferite motive:

 • ruperea unui fir electric;
 • arderea uneia dintre sigurante;
 • avarie de contact intr-una din faze etc.

O defectiune a fazei determina incalzirea si descompunerea infasurarilor motorului. Acelasi lucru se poate intampla atunci cand simetria tensiunii este rupta in faze, cand pe una dintre faze tensiunea este foarte diferita de celelalte. Toate acestea duc la defectarea motorului pompei.

Tablou automatizare pentru tensiune mare

Un tablou automatizare pompa trifazata de 400 V instalat impreuna cu un contactor si intreruptoare intr-un dulap de control pe o sina DIN, poate feri pompa de apa de tensiune mare. In caz de urgenta, contactorul va impiedica alimentarea cu tensiune a motorului electric si va afisa pe ecran un mesaj de eroare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.