Ziarul electronic al arădenilor

Pe ce loc se află Aradul în topul județelor cu cele mai multe paturi în spitale

De-a lungul ultimilor ani, sistemul medical din România a ridicat multe semne de întrebare și a stârnit nenumărate controverse în mass media.

Condițiile insalubre în care sunt tratați pacienții și lipsa locurilor în spitale sunt doar două dintre motivele pentru care românii, indiferent de județul în care locuiesc, se plâng de serviciile medicale.

Va întrebați câte spitale publice există în Arad și câte paturi sunt disponibile pentru bolnavi?

Compania Ortopedica a realizat o cercetare de piață pentru a afla care este situația în Arad din acest punct de vedere, în comparație cu alte județe din țară.

Cu ajutorul informațiilor furnizate de Institutul Național de Statistică, precum și cu datele înregistrate de Google în ultimul an, a fost efectuat un studiu care vizează în mod direct numărul de spitale publice funcționale în județul Arad, numărul de paturi puse la dispoziția pacienților, dar și obiceiul locuitorilor din județul Arad de a se informa pe internet despre cele mai întâlnite afecțiuni (hernia de disc, durerile de spate, artroza, osteoporoza, tromboflebita).

În timpul protestelor recent desfășurate în marile orașe ale țării, un subiect sensibil semnalat de oameni a fost lipsa de implicare a autorităților în ceea ce privește îmbunătățirea sistemului medical național.

În ultimii zece ani, numărul spitalelor publice a scăazut, în medie, cu 15,20% în toată țara. În județul Arad, numărul acestora s-a redus cu 30%, fiind pe locul 8 în topul județelor cu cele mai drastice scăderi.

La nivelul României, la fiecare 1.000 de locuitori există 5,2 paturi în spitalele publice, în timp ce media în alte țări europene este mai ridicată (Germania = 8,2 paturi, Ungaria = 7,1, Bulgaria = 6,4, Franța = 6,3).

În ceea ce privește județul Arad, aici există 4,17 de paturi pentru fiecare 1.000 de pacienți.

În clasamentul național, Aradul se află pe pozitia 31, pe primul loc fiind București, iar pe ultimul Satu Mare.

Analizand volumele de căutări acumulate de Google în ultimii doi ani, se poate spune că interesul locuitorilor din județul Arad pentru documentarea online cu privire la principalele afecțiuni a crescut cu 20,75% în 2016, față de anul precedent. Din acest punct de vedere, Aradul se află pe poziția 17 la nivelul întregii țări.

„Atunci când vine vorba despre cele mai des întâlnite probleme de sănătate din domeniul ortopediei, precum hernia de disc, fracturile, durerile de genunchi, artroza sau entorsele, am observat că din ce în ce mai mulți arădeni încearcă să se informeze în mediul online, pentru a se asigura că beneficiază de tratamentul potrivit. Ca urmare a acestui lucru, publicul din Arad realizează cât de importantă este calitatea dispozitivelor medicale ortopedice folosite, fie ca vorbim de orteze, cadre de mers sau un banal baston de sprijin, și apelează la companii mari, de încredere pentru a fi siguri că folosesc ceea ce au cu adevărat nevoie pentru o recuperare ușoară și rapidă”, a declarat Marius Andrei, Manager Ortopedica.

comentarii

One Comment

  • Din pacate situatia sistemului public de sanatate din Romania este trista, pentru o ingrijire corespunzatoare trebuie sa apelam la clinici si spitale private…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.