Ziarul electronic al arădenilor

„Particles“ ediția a VI-a, în Parcul din Micălaca, zona 300. Selecție pentru artiști și voluntari

„Particles“ revine cu cea de-a VI-a ediție între 14 – 16 iunie, în parcul din Micălaca, din zona 300, cu tema „Între spații urbane și locuri naturale“.

Arădenii sunt invitați să exploreze alături de Asociația Citizenit, relația dintre natură, artă și comunitate, timp de trei zile pline de creativitate.

Proiect al Asociației Citizenit, „Particles“ are ca scop punerea în valoare a spațiilor urbane și de patrimoniu prin intervenții interdisciplinare și artistice.

În colaborare cu Asociația „Excelsior“, administrația locală și cu Apele Române, anul acesta Citizenit provoacă arădenii prin demersuri creative și dialog la implicare în amenajarea zonei naturale a malului Mureșului, inclusiv parcul din Micălaca și zona ripariană a malului Mureșului.

Artiștii locali sunt invitați să participe în cadrul laboratorului intermedia „Particles“ cu propuneri creative atât în conexiune cu identitatea spațiului urban, cât și cu cea a locului natural.

Pasionații de artă și cultură pot participa ca voluntari alături de echipa Citizenit, la organizarea festivalului iar tipurile de activități în care se pot implica variază de la amenajarea spațiului de festival, la activități de comunicare și promovare creativă a evenimentului.

De la muzică, film, dans, artă urbană, fotografie, artă contemporană, discuții și ateliere – publicul arădean va avea posibilitatea de a participa la un mix eclectic de evenimente. În acest scop, săptămâna aceasta, organizatorii lansează un Open Call pentru artiști și un Open Call pentru voluntari.

Artiștii sunt invitați să își înscrie proiectele completând formularul de înscriere: link aici.

Voluntarii sunt invitați să completeze formularul de înscriere: link aici.

Termen limită pentru înscrieri: 8 mai 2024, ora 23.59.

Participanții selectați vor fi anunțați prin e-mail până cel târziu vineri 10 mai 2024, ora 18.00.

Pentru mai multe detalii despre Particles ediția 6, rămâneți aproape pe platformele de socializare Citizenit și Particles și pe citizenit.ro.

„Particles“ este un proiect al Asociației Citizenit. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. Eveniment realizat în parteneriat cu Rețeaua pentru Natură Urbană, susținut de BRD Groupe Societe Generale.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Asociația Citizenit. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.