Ziarul electronic al arădenilor

Ofertă pentru modernizarea secţiunii CF Ronaţ Triaj – Arad

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, miercuri, că au fost depuse 11 oferte pentru modernizarea secţiunilor de cale ferată Timişoara – Ronaţ Triaj şi Ronaţ Triaj – Arad, valoarea totală a celor două contracte fiind estimată la 3,917 miliarde euro.

„Au fost depuse astăzi 11 oferte pentru modernizarea secţiunilor Timişoara – Ronaţ Triaj şi Ronaţ Triaj – Arad. După semnarea contractelor vor fi modernizaţi aproximativ 76 de km de cale ferată, pe care se va putea circula cu viteze de până la 160 km/h. Cele două contracte vor avea o valoare totală estimată de 3,917 miliarde de lei şi vor fi finanţate prin Fonduri Externe Nerambursabile. Pentru fiecare contract în parte durata pentru proiectare şi execuţie va fi de 42 de luni, din care 6 luni proiectare şi 36 de luni execuţie“, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Lotul 3 (Timişoara Est – Ronaţ Triaj) pentru care au fost depuse 6 oferte are o lungime de 13,86 km. Se vor executa şi lucrări de construcţie, reconstrucţie, reparaţii sau reabilitare la trei poduri, trei podeţe, nouă pasaje denivelate şi o trecere la nivel şi se vor construi şi 2 podeţe de descărcare.

Lotul 4 (Ronaţ Triaj – Arad) pentru care au fost depuse 5 oferte, are o lungime de 55 km, iar contractul va cuprinde şi modernizarea liniei CF Aradu Nou – Glogovăţ pe o distanţă de circa 7 kilometri. Şi pe acest lot se vor executa lucrări de reconstrucţie, reparaţii sau modernizare la şase poduri, 30 podeţe, şapte treceri la nivel, 15 pasaje denivelate şi vor fi construite şi nouă podeţe de descărcare.

„Pe mare parte din traseul celor două loturi calea ferată se va dubla. Vor fi modernizate inclusiv instalaţiile de energoalimentare, liniile de contact, telecomunicaţiile, semnalizarea şi centralizarea“, a subliniat Grindeanu.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.