Ziarul electronic al arădenilor

„O poveste fără sfârșit”. Ministrul Apărării: „Am stabilit să cedăm municipalității Cetatea Aradului“

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dâncu, a declarat că s-a stabilit cedarea Cetății Aradului către municipalitate, care va trebui să investească în reabilitarea fostei unități militare din cartierul Gai.

Vasile Dîncu a efectuat, vineri, o vizită în Cetatea Aradului, unde s-a întâlnit cu militarii din Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” Arad și cu reprezentanții administrației locale. Subiectul central al întâlnirii a fost deblocarea situației privind trecerea Cetății Aradului din patrimoniul Ministerului Apărării Naţionale în cel al municipalităţii.

În timpul discuțiilor, ministrul Apărării s-a declarat optimist în ceea ce privește găsirea unui „final fericit“ pentru ceea ce a numit „o poveste fără sfârșit”.

„Am stabilit împreună cu domnul general Petrescu (șef al Statului Major al Apărării – n.r.) să cedăm întru totul Cetatea și să construim în altă parte o cazarmă care să corespundă nevoilor noastre prezente. Avem de altfel un protocol cu Primăria Arad, în baza căruia municipalitatea arădeană trebuie să investească în unitatea militară din Gai. În ceea ce privește Cetatea Aradului este clar că va fi nevoie de o sumă foarte mare de bani pentru a o reabilita. Primăria a identificat surse de finanțare europene, dar sunt convins că și Guvernul României va investi în acest obiectiv, care este un monument rar”, a declarat Ministrul Apărării,  Vasile Dîncu.

Între timp, municipalitatea arădeană a alocat în bugetul din acest an fondurile necesare pentru documentațiile care mai trebuie elaborate. Primăria are în plan reabilitarea porților 1 și 2, a unui pavilion, reabilitarea Bisericii Franciscane și transformarea platoului în zonă pietonală.

„Sunt convins că împreună, cu Ministerul Apărării și Guvernul României vom reuși să avem o cetate frumoasă, iar Armata o unitate militară corespunzătoare, astfel încât toată lumea să fie mulțumită. În ultimele săptămâni am făcut progrese mari, iar în viitoarele luni se vor vedea rezultatele”, a afirmat primarul Călin Bibarț, la finalul întâlnirii cu Ministrul Apărării.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.