Ziarul electronic al arădenilor

O nouă notificare de concedieri colective primită de AJOFM Arad

O fabrică de articole de lenjerie de corp din Arad a notificat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad cu privire la faptul că va concedia 46 de salariaţi, începând cu luna mai, fiind a patra companie din judeţ care recurge la o astfel măsură în ultimele două săptămâni.

Directorul AJOFM Arad, Marinel Henteş, a declarat că fabrica respectivă va renunţa la aproape toţi angajaţii, 46 dintre cei 51 urmând să-şi piardă posturile.

Conform sursei citate, în ultimele două săptămâni au notificat concedieri colective patru companii din judeţ, fiind afectate 146 de persoane.

În 24 martie, AJOFM anunţase că trei companii vor trimite în şomaj oameni în luna aprilie. Astfel, o fabrică de articole de lenjerie de corp, care are 69 de salariaţi, va concedia 56 de persoane, începând cu 14 aprilie 2020.

O fabrică de mobilă cu 40 de angajaţi va concedia 32 dintre aceştia, începând cu 16 aprilie, iar de la 1 aprilie vor rămâne fără locuri de muncă 12 angajaţi de la o companiei care produce piese şi accesorii pentru autovehicule, care are în total 1.640 de salariaţi.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.