Ziarul electronic al arădenilor

O fetiță de 13 ani și o femeie de 97 de ani, confirmate cu COVID-19, declarate vindecate la Arad

O fetiță de 13 ani și o femeie de 97 de ani, confirmate cu noul coronavirus, au fost vindecate și externate, după ce au primit rezultate negative la două testări consecutive, a anunțat Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Fetița în vârstă de 13 ani se numește Tamara și a fost externată, marți, de la Compartimentul Boli Infecțioase Copii, după ce testele II și III au ieșit negative. „Fetița a primit vestea vindecării chiar de ziua ei. A fost o bucurie pentru noi, cadrele medicale, să îi spunem că s-a vindecat tocmai în această zi, specială atât pentru ea, cât și pentru întreaga familie”, a declarat dr. Dana Oprea, medic coordonator Compartiment Boli Infecțioase Copii.

„I-am transmis Tamarei, la mulți ani sănătoși, din partea echipei Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Ne bucurăm pentru fiecare pacient pe care îl externăm vindecat”, a spus Florina Ionescu, managerul interimar al SCJU Arad.

De la Secția Clinică Pneumologie II au fost externați șase dintre pacienții proveniți de la un cămin pentru persoane vârstnice din Arad. Cei șase au fost declarați vindecați de COVID-19, după ce testele II și III, efectuate la interval de 24 de ore, au ieșit negative.

„Printre pacienții externați se numără o doamnă de 97 de ani, care a reușit să învingă acest virus, deosebit de contagios. Ne bucură faptul că am externat șase pacienți, vârstnici, care s-au vindecat de COVID-19. Putem spune că vindecarea pacientei de 97 de ani, care s-a internat și cu alte afecțiuni medicale, este o reușită excepțională din punct de vedere medical. Îi felicit pe toți seniorii care au fost internați la noi, pentru optimismul de care au dat dovadă și totodată, mulțumesc echipei medicale, care a fost și este alături de pacient”, a declarat dr. Dana Olar, medic șef Secție Clinică Pneumologie II.

În ultimele 24 de ore, în județul Arad a fost confirmat doar un caz nou de infectare, iar la raportarea anterioară erau înregistrate trei cazuri noi.

Până marţi, în judeţul Arad au fost confirmate 680 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar 75 de pacienţi au decedat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.