Ziarul electronic al arădenilor

O fabrică de betoane va fi deschisă, anul viitor, în judeţul Arad

Producătorul austriac de materiale de construcţii Leier a anunţat că grupul derulează investiţii cumulate de peste 25 milioane euro în România, urmând să deschidă anul viitor două fabrici de betoane în localităţile Şimand, judeţul Arad, respectiv Câţcău, judeţul Cluj, în timp ce alte investiţii se vor face în edificarea unei noi secţii de prefabricate din beton la Iaşi şi în dezvoltarea şi tehnologizarea proceselor de producţie în fabricile actuale ale grupului.

Cele două fabrici au fost demarate în acest an şi vor fi finalizate la Câţcău în martie 2021, iar la Şimand în iulie 2021, au prezentat pentru News.ro reprezentanţii companiei.

„Companiile din România ale Grupului Leier, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii din centrul şi estul Europei, derulează în prezent investiţii de peste 25 milioane euro, cumulat. Investiţiile aflate în desfăşurare presupun deschiderea a două fabrici de betoane în judeţele Cluj şi Arad, edificarea unei noi secţii de prefabricate din beton la Iaşi, precum şi dezvoltarea, respectiv tehnologizarea proceselor de producţie în fabricile actuale ale Grupului Leier din România“, a anunţat grupul într-un comunicat.

Grupul Leier este prezent pe piaţa locală din 2006, fabrica de la Alba fiind prima din România deschisă sub tutela sa. Ulterior, Leier a cumpărat în 2018 cea mai mare fabrică de cărămidă la nivel naţional, Brikston, iar în 2019 şi-a consolidat poziţia prin achiziţionarea Siceram, singurul producător de ţiglă şi blocuri ceramice din România.

Potrivit datelor companiei, cifra de afaceri înregistrată de Leier Rom în anul 2019 a fost de peste 5 milioane de euro, în creştere cu 25% faţă de anul precedent. Aceasta are la bază producţia de prefabricate din beton – elemente de cofraj, zidărie, elemente pentru sisteme de canalizări, dale, pavele, coşuri de fum, borduri, panouri fonoabsorbante şi alte produse speciale de înaltă calitate.

“Încrederea acordată de partenerii noştri ne-a motivat să continuăm pe aceeaşi linie şi să identificăm constant soluţii, noi produse şi servicii, pentru a le putea satisface nevoile. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care am dat startul a două noi investiţii pe plan local, unde vom fabrica noi produse din beton”, a declarat Cristian Suciu, director general Leier Rom.

Prima fabrică Leier din România s-a construit în 2005 şi şi-a început activitatea în iunie 2006.

Strategia de dezvoltare a grupului Leier în România s-a concretizat în anul 2018 prin achiziţia celei mai mari fabrici de cărămidă la nivel naţional, Brikston.

„Leier Brikston este singurul producător de blocuri ceramice şi cărămizi ce are o reţea de distribuţie cu acoperire naţională în România şi Republica Moldova. În prezent, echipa noastră de vânzări este angrenată în promovarea şi vânzarea tuturor produselor Grupului Leier, oferind astfel soluţii complete de construcţie. Pentru a ne adapta la nevoile şi cerinţele pieţei, derulăm în Iaşi o investiţie într-o secţie de produse din beton”, a declarat Adrian Mînzat, director general Leier Brikston.

De asemenea, Grupul Leier şi-a consolidat poziţia strategică în piaţa materialelor de zidărie ceramică prin achiziţia, la începutul lui 2020, a unui unicului producător român de ţiglă şi blocuri ceramice din zona centrală a României, Siceram. În anul 2019, Siceram a înregistrat o cifră de afaceri de peste 22 milioane euro, în creştere cu 18% faţă de anul precedent.

Grupul Leier este activ în şapte ţări (Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croaţia şi Ucraina) în domeniul producţiei de materiale pentru construcţii, comercializării şi service-ul autovehiculelor premium (BMW, Mini, Hyundai şi Skoda), în cel imobiliar şi al confecţiilor metalice / ingineriei mecanice.

Grupul Leier înregistrează în prezent o cifră de afaceri de peste 350 milioane euro, în cele peste 40 de fabrici.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.