Ziarul electronic al arădenilor

O companie își lansează serviciile de închiriere a trotinetelor electrice în Arad

O companie de ride-hailing își lansează serviciile de închiriere a trotinetelor electrice în Arad, al cincilea oraș după București, Constanța, Cluj-Napoca și Galați, după ce, o perioadă, a derulat un proiect pilot în municipiu.

„Bolt, principala platformă europeană de transport la cerere, lansează serviciile de închiriere a trotinetelor electrice în Arad, al cincilea oraș după București, Constanța, Cluj-Napoca și Galați, în urma unui proiect pilot încheiat cu succes. Până vineri, compania era prezentă aici doar cu serviciile de transport la cerere. În perioada 29 mai – 6 iunie, Primăria Municipiului Arad și compania estoniană au derulat un proiect pilot, în care Bolt a pus la dispoziția arădenilor 40 de trotinete electrice, pe o suprafață activă limitată. O dată cu lansarea oficială, Bolt și-a extins operațiunile în tot orașul“, se arată într-un comunicat de presă remis de companie.

Călin Leuștean, Manager Micromobilitate Bolt România, a declarat: „Arad a fost de mult timp în planurile noastre de extindere a serviciilor de micromobilitate, fiind un oraș dinamic, cu o importanță strategică. Pentru că ne-am dorit să le arătăm arădenilor ce înseamnă o alternativă ecologică de transport individual, le-am pus la dispoziție, cu ajutorul Primăriei, un parc de vehicule fiabile, ușor de utilizat, adaptate condițiilor și restricțiilor curente, în cele mai importante zone din oraș. Proiectul a fost un real succes și am reușit, astfel, să obținem undă verde pentru a lansa aceste servicii în tot orașul.

Trotinetele se adresează unui public larg, însă utilizatorii trebuie să respecte măsurile de siguranță, regulile de folosire și cele de parcare. Toate acestea sunt clar inserate chiar în aplicația noastră, pentru a ne asigura că trotinetele sunt folosite așa cum trebuie”.

Conform companiei, utilizatorii, care au deja instalată aplicația Bolt pentru serviciile de ride-hailing, vor vedea o pictogramă – trotinetă în aplicație.

Atingerea pictogramei îi va duce în interfața de închiriere a trotinetelor. Persoanele care nu au încă aplicația Bolt instalată, o pot descărca de pe Google Play sau Apple Store. Trotineta poate fi deblocată prin scanarea codului QR, iar la prima utilizare, aplicația va arăta instrucțiunile de folosire a acesteia și cum să fie parcată în siguranță la final.

Deblocarea trotinetelor Bolt este gratuită, iar prețul curselor este de la 0,6 lei pe minut. Rezervarea și pauza sunt tarifate cu 0,5 lei/minut.

Utilizatorii pot rezerva o trotinetă pentru maximum 10 minute. Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze „Modul începător” atunci când folosesc o trotinetă electrică pentru prima dată și să parcurgă setul de recomandări și măsuri de siguranță din aplicație.

În plus, ei trebuie să se asigure că țin cont de limita de vârstă minimă necesară (16 ani) pentru utilizarea trotinetelor electrice, că dezinfectează mânerele acestora înainte de utilizare și că poartă cască de protecție.

De asemenea, accesul a doi sau mai mulți utilizatori pe o trotinetă este interzis. La finalul cursei, utilizatorii trebuie să parcheze trotineta într-un loc sigur, în afara carosabilului, sau lângă un loc dedicat parcării pentru biciclete, în zonele marcate pe hartă, în aplicație.

Trotinetele sunt foarte ușor de folosit, rapide și ecologice. Pot atinge o viteză maximă de 25 km / h și pot merge până la 40 km cu un ciclu de încărcare, însă autonomia reală depinde de utilizare.

Trotinetele electrice contribuie la Green Plan al Bolt, angajamentul companiei pe termen lung de a reduce amprenta ecologică, prin adăugarea de vehicule electrice pe platformă.

Bolt este cea mai mare platformă europeană de mobilitate, care are drept scop să facă mobilitatea urbană mai accesibilă, convenabilă și responsabilă.

Proiect pilot. Plimbări cu trotineta electrică în Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.