Ziarul electronic al arădenilor

Administrarea vaccinurilor anti-COVID-19 în județul Arad a scăzut constant

Numărul administrărilor de vaccinuri anti-COVID-19 a scăzut constant, în ultimele săptămâni, în judeţul Arad, unde în prezent se mai vaccinează în jur de 500 de persoane pe zi, de patru ori mai puţine decât în luna aprilie.

Potrivit raportării de vineri a Nucleului Judeţean de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare Arad, în ultimele cinci zile au fost administrate 2.589 de doze de vaccin, adică o medie de 517 doze pe zi, în timp ce în aprilie erau zile în care circa 2.000 de persoane erau imunizate în judeţ.

Din cele 2.589 de persoane vaccinate în cinci zile, 1.386 au primit doza de rapel, ceea ce înseamnă că doar 1.203 sunt persoanele noi care au decis să se imunizeze, primind prima doză sau doza unică din serul „Johnson & Johnson“. Spre comparaţie, în 21 aprilie, din 1.994 de persoane vaccinate în 24 de ore, 800 au primit prima doză, în timp ce acum media este de 240 de noi persoane imunizate pe zi.

Pentru că a scăzut numărul celor care doresc să se vaccineze, autorităţile din judeţ nu şi-au atins ţinta de 100.000 de persoane imunizate complet, fixată iniţial pentru data de 31 mai. Până la 24 iunie inclusiv, doar 79.178 de persoane au făcut schema completă de vaccinare.

Interesul în scădere se observă şi la centrul de vaccinare drive-thru, deschis în 28 aprilie în parcarea unui hipermarket. De la 200 de administrări pe zi, aici media a ajuns la 50 de administrări. Astfel, şi programul a fost redus, la începutul acestei săptămâni, centrul funcţionând în fiecare zi între orele 14,00 şi 20,00, adică şase ore pe zi, faţă de 12 ore prevăzute în programul iniţial.

La jumătatea lunii iunie, autorităţile au redus programul în toate centrele de vaccinare din judeţ, din cauza numărului tot mai mic de solicitări, în municipiul Arad existând centre care au program chiar şi de numai trei ore pe zi, faţă de 12 ore iniţial.

sursa: Agerpres

COVID-19. Aproape 93.000 de persoane au fost vaccinate în județul Arad cu prima doză

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.