Ziarul electronic al arădenilor

O clădire istorică din municipiul Arad, reabilitată printr-un proiect de 27 milioane lei

O clădire istorică dobândită de Universitatea „Aurel Vlaicu“ (UAV) Arad este reabilitată în întregime, pentru a se muta în ea Facultatea de Ştiinţe Economice, în cadrul unui proiectul cu o finanţare totală de aproximativ 27 de milioane de lei.

Purtătorul de cuvânt al UAV, Monica Ardelean, a declarat că licitaţia de proiectare şi execuţie a lucrărilor în cadrul proiectului „Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi echiparea clădirii Corp A, din str. Paul Chinezu nr. 10, demolare parţială corp B“ a fost câştigată de o firmă arădeană.

Contractul a fost semnat pentru suma de 16.600.861 lei, iar lucrările au început recent.

Clădirea ce va fi reabilitată se află în centrul istoric al municipiului Arad şi a fost goală mai mulţi ani, după ce Şcoala Gimnazială nr. 2 Arad s-a mutat în alt imobil. Ulterior, clădirea a fost atribuită UAV, care va muta aici Facultatea de Ştiinţe Economice, peste 1.100 de studenţi urmând să beneficieze de această infrastructură de educaţie extinsă.

Potrivit datelor regăsite în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), clădirea va beneficia de reparaţii capitale, dar se va adăuga şi o construcţie nouă. La finalizarea lucrărilor, imobilul va avea o suprafaţă utilă de aproximativ 3.200 metri pătraţi. Vor exista săli de cursuri, săli de seminarii, un centru de cercetare, un laborator de informatică, săli de lectură, cabinete pentru profesori, parcare, sală de sport şi spaţii administrative.

Pentru acest proiect, contractul de finanţare prin Regio – Programul Operaţional 2014-2020 a fost semnat în luna mai 2020. Valoarea totală a investiţiilor de ridică la 26.938.056 lei, din care 26.399.295 lei reprezintă finanţarea europeană nerambursabilă. Finanţarea include dotarea unităţii de învăţământ cu toate echipamentele specifice necesare.

Lucrările de reabilitare şi extindere a imobilului trebuie să se încheie în 2023.

sursa: Agerpres

foto: ADR Vest

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.