Ziarul electronic al arădenilor

Noul prefect de Arad, Gheorghe Stoian: „Vreau să fiu un factor de echilibru, de stabilitate“

Noul prefect al județului Arad, Gheorghe Stoian, a depus jurământul în cursul zilei de miercuri și a afirmat că preia postul cu dorinţa de a reda „demnitatea şi independenţa“ funcţiei de prefect şi a promis o colaborare „corectă şi deschisă“ cu instituţiile deconcentrate şi autorităţile locale.

Depunerea jurământului s-a făcut printr-o videoconferință în care ministrul de Interne, Marcel Vela, vicepremierul Raluca Turcan și șeful Cancelariei Premierului, Ionel Dancă, au citit hotărârea de numire în funcție a noilor prefecți, iar premierul Ludovic Orban le-a urat acestora succes.

„Preiau postul cu dorinţa de a reda demnitatea şi independenţa funcţiei de prefect al judeţului Arad. Vreau să fiu un factor de echilibru, de stabilitate, să am o colaborare corectă şi deschisă cu toate instituţiile deconcentrate şi cu autorităţile publice locale atât cât îmi va permite legislaţia“, a spus Gheorghe Stoian, după depunerea jurământului.

Întrebat dacă va începe un audit în Prefectură şi instituţiile deconcentrate, Stoian a spus că va avea înainte discuţii şi cu subprefectul, ulterior urmând să anunţe deciziile.

Gheorghe Stoian are 59 de ani, este căsătorit şi nu are copii. Până în 1997, a avut posturi de conducere într-o companie din domeniul petrolier, iar ulterior a intrat în administraţie, având diferite funcţii în Primăria Arad. Între altele, a fost şef la Serviciul Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal în cadrul Poliţiei Locale Arad.

În ultimii patru ani, Stoian a fost administratorul public al judeţului, funcţie pe care a ocupat-o în urma unui concurs.

Prim-ministrul Ludovic Orban le-a transmis, miercuri, noilor prefecţi instalaţi în funcţie în peste 20 de judeţe că sunt principalii responsabili pentru punerea în aplicare a programului de guvernare votat în Parlament odată cu învestirea Guvernului.

„Odată cu numirea în funcţie, vă asumaţi o răspundere extrem de mare faţă de cetăţenii judeţului în care veţi fi prefect, respectiv subprefect, pentru că funcţia de prefect trebuie să fie un model de acţiune pentru întreaga administraţie a judeţului pentru serviciile deconcentrate din judeţ. De asemenea, funcţia de prefect vă face principalul responsabil pentru punerea în aplicare a programului de guvernare care a fost votat de Parlamentul României odată cu învestirea Guvernului pe care îl conduc“, a declarat premierul la Palatul Victoria, în cadrul unei videoconferinţe cu noii prefecţi.

Şeful Executivului le-a solicitat reprezentanţilor Guvernului în teritoriu „deschidere totală faţă de cetăţeni şi transparentizarea instituţiei prefectului şi tuturor serviciilor publice care-şi desfăşoară activitatea la nivelul judeţului“.

Orban le-a cerut prefecţilor să acorde „o atenţie specială modului în care forţele de ordine, Poliţia, Jandarmeria, pompierii, acţionează în interesul cetăţeanului, păzesc viaţa, integritatea fizică, proprietatea privată a fiecărui cetăţean“ din judeţul în care îşi vor exercita funcţia.

CITITI SI: Gheorghe Stoian este noul prefect al județului Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.