Ziarul electronic al arădenilor

Nouă tineri din Afganistan, găsiți ascunși în două autotrenuri la PTF Nădlac II

Nouă tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 şi 21 de ani, au fost prinși la PTF Nădlac II când încercau să iasă ilegal din țară, ascunși două autotrenuri.

Migranții au fost reținuți când la punctul de trecere a frontierei s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean din România, în vârstă de 46 ani, respectiv un cetăţean bulgar, în vârstă de 58 ani, conducând fiecare câte un ansamblu rutier. Primul şofer transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, saci cu pulbere de fier pe ruta România – Germania, iar cel de-al doilea, bare de metal pe ruta Bulgaria – Austria.

„Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijloacelor de transport. Astfel, în interiorul autovehiculelor au fost descoperite, ascunse în compartimentele marfă, nouă persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt nouă tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 şi 21 de ani. În toate cele trei situaţii, s-a constatat faptul că cetăţenii străini sunt solicitanţi de azil în România şi intenţionau să ajungă în state din vestul Europei“, se arată într-un comunicat remis de Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, respectiv tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.