Ziarul electronic al arădenilor

Nouă tineri din Afganistan, depistați ascunşi în două autotrenuri la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat nouă cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu role din hârtie, respectiv frigidere.

În cursul zilei de vineri, la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean din Belarus, în vârstă de 23 ani, care conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Polonia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de hârtie pe ruta România – Polonia.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, două persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, doi minori, în vârstă de 15, respectiv 16 ani“, a informat Poliția de Frontieră.

Tot vineri, în acelaşi punct de trecere s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 61 ani, care conducea un ansamblu rutier înmatriculat în România. Şoferul transporta frigidere pe ruta România – Danemarca.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul acestuia au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, şapte persoane.

„În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, patru tineri cu vârste cuprinse între 21 şi 23 de ani, şi trei minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani. În ambele situaţii, tinerii, care sunt solicitanţi de azil în România, au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei“, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

În cauze, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru șoferii celor două automarfare și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat  pentru cetățenii străini, la final urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.