Ziarul electronic al arădenilor

Municipiul Arad a depăşit incidenţa de 7,5 la mie şi intră pe restricţii de noapte

Municipiul Arad va intra pe restricţii de circulaţie pe timp de noapte toată săptămâna, începând de vineri, din cauza numărului tot mai mare de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, incidenţa ajungând la 7,81 cazuri la mia de locuitori.

Conform raportării Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, în ultimele 24 de ore au fost raportate 297 de cazuri de infectare şi 8 decese la persoane bolnave de COVID-19.

Din cauza depăşirii incidenţei de 7,5 la mie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a anunţat că va emite o decizie privind aplicarea restricţiilor specifice începând de vineri, între care interzicerea circulaţiei pe timp de noapte pentru persoanele nevaccinate, fără un motiv întemeiat specificat în declaraţie, sau închiderea magazinelor la ora 22.00. Totodată, purtarea măştii pe stradă devine obligatorie.

Primele măsuri restrictive din valul patru al pandemiei au fost aplicate, în municipiul Arad, din 23 septembrie, când incidenţa infectărilor era de 2,28 cazuri la mia de locuitori.

În judeţ, din 78 de Unităţi Administrativ Teritoriale (UAT-uri), 57 au incidenţă mai mare de 2 la mie, astfel că se aplică diverse restricţii. Dintre aceste UAT-uri, 46 au incidenţa mai mare de 3 la mie. Cea mai ridicată incidenţă este înregistrată în localitatea Zădăreni – 14,1 la mie.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost înregistrate 28.608 infectări cu SARS-CoV-2, iar dintre persoanele care au făcut boala COVID-19, 1.083 au decedat.

În prezent, în judeţ sunt active 2.849 de cazuri, iar 304 bolnavi sunt spitalizaţi.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.