Ziarul electronic al arădenilor

Muncitor rănit grav după ce a căzut cu platforma pe care lucra la acoperişul Primăriei Arad

Un muncitor de 37 de ani a fost rănit grav, luni, şi se află în stare de comă în spital, după ce a căzut de la aproximativ 12 metri, cu o platformă suspendată de una dintre faţadele Palatului Administrativ din Arad, sediul Primăriei municipiului.

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Arad a declarat, pentru Agerpres, că muncitorul lucra la înălţime, la acoperiş, când unul dintre cablurile platformei s-a rupt.

Conform sursei citate, în acest caz a fost deschisă o anchetă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Livia Pescar, a precizat că accidentul de muncă a fost raportat la 112, de către martori.

„Luni, în jurul orei 11.30 am fost sesizați prin apel S.N.U.A.U 112, despre producerea unui accident de muncă. La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii și un echipaj al Ambulanței, care au constat că este vorba despre un bărbat de 37 de ani, din satul Dud, care, în timp ce efectua reparații la acoperișul clădirii, ar fi căzut cu liftul destinat  transportului materialelor de construcții. Bărbatul a fost transportat la spital în stare de inconștiență.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și luarea măsurilor legale care se impun“, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad au declarat, pentru Agerpres, că bărbatul este la Unitatea de Primire Urgenţe în stare de comă, cu mai multe fracturi, inclusiv craniene.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.