Ziarul electronic al arădenilor

Motociclist în dificultate. A fost salvat de un pompier aflat în timpul liber

Un motociclist aflat într-o pădure de la limita dintre județele Arad și Hunedoara a cerut ajutorul autorităților, deoarece nu și-a mai putut continua drumul, din cauza unei defecțiuni la motocicletă.

Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, din județul Gorj, a solicitat, duminică, ajutor prin 112, afirmând că nu știe în ce zonă se află. Apelul a fost preluat de ISU Hunedoara. Motociclistul, care a spus că e obosit și deshidratat, a reușit să transmită coordonatele locului în care se afla, iar cei de la ISU Hunedoara transmis datele colegilor lor de la Arad.

În căutarea motociclistului au plecat pompierii de la Secția din Bârzava, angajați de la Ocolul Silvic, jandarmi, polițiști de la Petriș, dar și un echipaj medical.

Ulterior, a fost solicitat și sprijinul unui echipaj Salvamont Salvaspeo.

În jurul orei 20.30, în ajutorul echipelor de salvare au plecat și doi pompieri de la Secția din Bârzava, care dețin motociclete enduro și cunosc traseele.

După aproximativ 30 de minute, plt. maj. George Leric, de la Sectia Barzava, aflat în timpul liber, membru a unui club de enduro, a anunțat că l-a găsit pe motociclist.

„George, un salvator dedicat meseriei și iubitor de enduro, deține o motocicleta de tip enduro, este localnic și cunoaște foarte bine zona“, au spus colegii celui care l-a găsit pe motociclist.

Victima a fost coborâtă până la echipajul SMURD, fiind în stare bună, dar deshidratat.

„L-am găsit exact unde mi-ați trimis localizarea. E în stare bună, dar deshidratat. I-am adus apă, văd ce are la motor și îl cobor la SMURD și la jandarmi“, le-a spus plt. maj. George Leric, colegilor, în momentul în care l-a găsit pe bărbatul de 42 de ani, care a cerut ajutor.

„În jurul orei 21.00,victima era pe mâna paramedicilor în stare bună. Dificultatea unor astfel de misiuni, în afară de zona greu accesibilă, constă și în lipsa comunicațiilor. Fără semnal la telefon, fără semnal la stațiile radio, practic faci intervenția «în orb»“, au spus reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

foto: ISU Arad  

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.