Ziarul electronic al arădenilor

„Moonlight“ a obținut premiul Oscar pentru cel mai bun film. VEZI lista câștigătorilor

Premiul Oscar pentru cel mai bun film a fost obţinut de „Moonlight”, regizat de Barry Jenkins, iar filmul „La La Land”, nominalizat la 14 categorii, a primit Oscarul pentru regie, dar şi alte cinci premii.

Cea de-a 89-a ediţie a galei Premiilor Oscar, a avut loc duminică seară la Dolby Theatre din Los Angeles, marcând o serie de premiere, fiind primul an în care actorii de culoare au fost nominalizaţi la toate categoriile de premii acordate pentru actorie.

În cadrul galei a avut loc și un moment jenant după ce Warren Beatty a anunţat greşit iniţial că „La La Land” este cel mai bun film, corectându-se ulterior cu anunţul că pelicula care a obţinut titlul de cel mai bun film este „Moonlight”.

Filmul „În lumina lunii/Moonlight” urmăreşte viaţa unui tânăr american de culoare, din copilărie şi până la maturitate, în timp ce se străduieşte să-şi găsească sensul în lume. Această poveste atemporală despre legături umane şi descoperirea de sine conturează un portret dinamic al vieţii contemporane afro-americane şi o intensă meditaţie personală şi poetică asupra identităţii, familiei, prieteniei şi dragostei.

La această categorie au mai fost nominalizate filmele „Arrival”, „Fences”, „Hacksaw Ridge”, „Hell or High Water”, „Hidden Figures”, „Lion”, „Manchester by the Sea” şi „La La Land”.

„E un privilegiu pentru noi să prezentăm ultimul premiu al serii. Filmele pe care le onoram ne-au inspirat, ne-au adus bucurie, tristete sau poate chiar ne-au schimbat mentalitatea”, a spus Faye Dunaway. Ea a fost completată deWarren Beatty care a transmis un subt il mesaj politic: „Idealul nostru din politică e acelasi cu cel din artă, să ajungem la miezul adevărului”.

Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal a ajuns la Emma Stone pentru rolul din „La La Land”, la această categorie fiind nominalizate și Isabelle Huppert pentru „Elle”, Ruth Negga pentru „Loving”, Natalie Portman pentru „Jackie”, Meryl Streep pentru „Florence Foster Jenkins”.

Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal a fost câștigat de Casey Affleck, pentru rolul din „Manchester by the Sea”.

Printre actorii nominalizaţi la această categorie s-au numărat Andrew Garfield, „Hacksaw Ridge”, Ryan Gosling pentru „La La Land”, Viggo Mortensen pentru „Captain Fantastic” şi Denzel Washington pentru rolul din „Fences”.

Premiul Oscar pentru regie a ajuns la „La La Land”, respectiv la Damien Chazelle. Este vorba de cel mai tânăr regizor de la Hollywood care a primit Oscarul pentru regie.

Pentru cel mai bun scenariu adaptat, Oscarul a fost acordat peliculei „Moonlight”, de Barry Jenkins şi Tarell Alvin McCraney

Oscarul pentru cel mai bun scenariu original a revenit „Manchester by the Sea”. Premiul Oscar pentru cea mai bună melodie originală: „La La Land”

Premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră: Justin Hurwitz pentru „La La Land”.

Viola Davis a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, graţie interpretării sale din filmul „Fences”.

Mahershala Ali a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentrul evoluția sa din filmul „Moonlight”

Premiul Oscar pentru regie de imagine: „La La Land”, Linus  Sandgren.

sursa: mediafax.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.