Ziarul electronic al arădenilor

Modernizare sistem de transport public cu tramvaiul în municipiul Arad – traseu strada Pădurii între strada Abatorului și strada Condurașilor

Primăria Municipiului Arad lansează o nouă campanie de promovare a transportului ecologic, sub sloganul „Arad trăiește verde”, campanie derulată în cadrul proiectului „Modernizare sistem de transport public cu tramvaiul în Municipiul Arad traseu strada Pădurii între strada Abatorului și strada Condurașilor”, cod SMIS 127361, co-finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Cu 11 tramvaie eficiente energetic achiziționate, 8 stații de tramvai amenajate, 3,2 km cale de tramvai și rețea aeriană de contact reabilitați, un sistem modern de taxare, inclusiv sisteme de management al traficului, proiectul contribuie la îmbunătățirea condițiilor de transport public și creșterea calității vieții arădenilor, printr-un mediu mai curat.

Campania se dorește un îndemn adresat cetățenilor de toate vârstele să apeleze la transportul public cu tramvaiul, punând, totodată, la dispoziția publicului informații utile privind utilizarea transportul public local și noul sistem e-ticketing. Astfel, vor fi amplasate hărți cu traseele de transport public local, inclusiv stațiile de închiriere biciclete din apropiere, în 51 de stații din oraș, se vor distribui 3000 de pliante cu informații utile privind utilizarea unor componente ale sistemului e-ticketing, informații prezentate și în cadrul unui tutorial ce va putea fi urmărit de călătorii aflați în mijloacele de transport public. De asemenea, va fi difuzat un spot TV și vor fi publicate o serie de articole de presă. Materialele realizate vor fi publicate și pe site-ul instituției, www.primariaarad.ro.

ARAD TRĂIEȘTE VERDE – pentru un oraș mai curat, mai puțin aglomerat și cu siguranță mai verde!

Obiectivul general al proiectului: dezvoltarea unui sistem de transport public de călători cu tramvaiul atractiv și eficient, prin achiziția de material rulant nou, în vederea reducerii numărului de deplasări cu transportul privat, reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport și totodată creșterea bunăstării locuitorilor Municipiului Arad.

Obiectivele specifice sunt: 1.Achiziționarea unui număr de 11 tramvaie noi, eficiente energetic, de capacitate medie; 2.Achiziționarea unui sistem electronic de taxare (e-ticketing), inclusiv achiziționarea următoarelor sisteme/subsisteme de management al traficului: panouri de informare (109 bucăți); sistem de localizare automată a vehiculelor (AVLS) și managementul flotei (107 bucăți); camere CCTV la bord (107 bucăți); sistem acustic de informare a pasagerilor la bord (107 bucăți). 3. Reabilitarea liniei cale de tramvai și rețelei aeriene de contact aferente Municipiului Arad – Tronson IV, în lungime de 3,2 km.

Valoarea totală a proiectului este de 117.661.387,24 lei, iar valoarea nerambursabilă este de 99.463.913,32 lei. Data începerii proiectului este 13.09.2019, iar data finalizării proiectului este 31.12.2023.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.