Ziarul electronic al arădenilor

Ministrul Transporturilor, la Astra Vagoane Călători: „Plec de aici cu un sentiment de mândrie“

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a vizitat, vineri, SC Astra Vagoane Călători din Arad, deținută de omul de afaceri Valer Blidar, iar la sfârșitul vizitei a afirmat că pleacă cu „un sentiment de mândrie“.

Ministrului i-a fost prezentat modul în care se construiesc vagoane de tren şi tramvaie şi a felicitat compania, care are aproximativ 600 de salariaţi, „pentru calitatea materialului rulant pe care îl produce şi pentru calitatea lucrărilor de reparaţii pe care le realizează la materialul rulant“.

„Am reuşit să vizităm unul dintre cei mai mari producători de material din România şi din Europa (…) În urmă cu câteva luni am vizitat un producător român de material rulant, de la Craiova, ce a mai rămas din Electroputere Craiova, practic inteligenţa Electroputere Craiova s-a conexat într-o companie care se încăpăţânează să investească milioane de euro în cercetare.

Dacă vă puteţi imagina că mai există companii care produc material rulant şi investesc milioane de euro în cercetare… În urmă cu câteva luni am vizitat o companie din Cluj, producătoare de material rulant, care repară material rulant. Astăzi sunt la Astra şi îmi propun ca în cel mai scurt timp să ajung la toţi producătorii de material rulant, toţi cei care repară material rulant, pentru că viitorul transportului, viitorul mobilităţii persoanelor este cel pe cale ferată“, a spus ministrul Transporturilor, citat de Agerpres.

El a adăugat că pleacă de la Astra „cu un sentiment de mândrie că mai sunt companii de această dimensiune care se încăpăţânează să producă în România pentru România“.

Preşedintele Grupului de companii Astra, Valer Blidar, a spus că a reuşit să treacă de starea de urgenţă cu doar 25% dintre angajaţi în şomaj tehnic.

„Problema numărul unu astăzi este licitaţia de la Bucureşti, Curtea de Apel ne-a dat câştig de cauză şi sperăm că se va finaliza într-un termen scurt, aşa cum a decis Consiliul naţional de soluţionare a contestaţiilor“, a spus Blidar, conform Agerpres, referindu-se la licitaţia privind achiziţia a 100 de tramvaie noi pentru Capitală.

El a mai spus că oraşele mari din România au nevoie de circa 1.000 – 1.200 de tramvaie noi pentru a le înlocui pe cele foarte vechi.

CITITI SI:

Ministrul Transporturilor a prezentat proiectele majore de infrastructură pentru Arad

Valer Blidar: „La Arad, Astra are două fabrici. Fiecare poate produce 25 – 30 de tramvaie/an“

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.