Ziarul electronic al arădenilor

Ministrul Sănătății și dr. Musta de la Timișoara, prezenți la Arad

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost prezent, joi, la Arad, unde a afirmat că „este mult mai bine ca acum două săptămâni“, când a mai vizitat judeţul.

„Trebuie să înţelegem că Aradul este la poarta de intrare a ţării, că pe aici cred că a fost cel mai mare flux de concetăţeni care s-au întors în ţară, că aici am avut şi foarte multe centre de carantină, că aici au fost şi momente în care, laolaltă, şi personal medical şi pacienţi au fost puţin dezorientaţi, dar în acest moment pot spune că s-au reaşezat atât ca personal, cât şi ca atitudine“, a mai afirmat Nelu Tătaru.

Ministrul a mai afirmat la Arad că pandemia este încă în pantă ascendentă, dar dacă s-au respectat condiţiile de Paşte, vârful ar trebui să se limiteze la 10.000 – 12.000 de cazuri.

„Încă suntem pe pantă ascendentă, chiar dacă panta este lină (…) Suntem într-o aşezare a pantei, dar las acea perioadă de 7-10 zile de la Sărbătorile Pascale, pentru a vedea totuşi ce s-a întâmplat în timpul Sărbătorilor Pascale şi care este efectul în următoarea perioadă. Dacă s-au respectat tot ce înseamnă condiţii, nu am avut nici persoane care au venit din alte focare, nu am avut o transmitere comunitară accentuată, atunci ar trebui să rămânem la 10.000 – 12.000 de cazuri pentru vârful pandemiei în România, urmând două săptămâni în care să vedem un început al scăderii numărului de cazuri, a numărului de decese, şi putem să ne gândim după 15 mai şi la alte lucruri“, a spus Tătaru.

Tot joi, Virgil Musta, șef de secție al Spitalului de Boli infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a fost prezent la Arad, pentru a pune la dispoziția colegilor medici informații legate de circuitele spitalicești și modalitatea în care, din experiența deja dobândită, este cel mai bine să se acționeze în tratarea și vindecarea pacienților infectați cu COVID-19.

Musta a vizitat spitalul de campanie de la Expo Arad.

„Am venit să văd și eventual să îi consiliez pe colegii mei din Arad legat de fluxurile și circuitele acestui spațiu. Și mă bucur că sunt chiar foarte bine stabilite, nu se amestecă spațiul alb, în care personalul medical își desfășoară activitatea cu spațiul roșu, unde vor fi pacienții. Sunt circuite foarte bine prestabilite, cu zone de dezinfecție la fiecare spațiu. Este un spațiu mare, generos, e bine. Chiar sunt frumos surprins de ceea ce văd aici”, a declarat Virgil Musta.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.