Ziarul electronic al arădenilor

Ministrul Familiei a cerut efectuarea unui control la Birchiş, cu privire la un ordin de protecţie

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a solicitat Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) efectuarea unei misiuni de control la Arad, pentru a verifica modul în care au fost respectate procedurile legale de punere în aplicare a ordinului de protecţie cu executare imediată, emis de Judecătoria Lipova.

Ordinul de protecție a fost emis pe numele a doi bărbaţi, de 45 şi 69 de ani, şi al unei femei, de 64 de ani, toţi din Birchiş.

În urma acestui ordin, celor trei – tatăl fetelor şi bunicii paterni le-a fost interzisă apropierea la o distanţă mai mică de 100 de metri de cele două fete minore, de 8 şi 10 ani, al căror domiciliu a fost stabilit la adresa mamei.

„Susţin fără rezerve punerea în aplicare a deciziilor instanţei, ţinând cont de interesul superior al copilului, de creşterea într-un mediu sigur, care să-i permită dezvoltarea armonioasă şi să asigure confortul psihic necesar. Prin urmare, nu comentez decizia instanţei, dar vreau să mă asigur că aceasta a fost pusă în aplicare respectându-se toate procedurile legale şi luându-se toate măsurile de precauţie astfel încât cele două fetiţe să nu aibă de suferit nici fizic, nici emoţional”, a declarat Natalia-Elena Intotero, potrivit precizărilor de presă transmise de către Ministerul Familiei.

Judecătoria Lipova din judeţul Arad a emis un ordin de protecţie pe 30 de zile pe numele unui bărbat şi pe numele părinţilor acestuia, după ce au refuzat să lase fiicele bărbatului să îşi vadă mama, cu care acesta se află în divorţ şi care obţinuse în instanţă stabilirea domiciliului minorelor la ea acasă.

„În ziua de 20 septembrie, polițiștii Secției 8 Rurală Săvârșin au pus în executare un ordin de protecție, cu executare imediată, emis de magistrații Judecătoriei Lipova, pe numele a doi bărbați, de 45 și 69 de ani și al unei femei, de 64 de ani, toți din Birchiș. Prin ordinul de protecție, celor în cauză le-a fost interzisă apropierea la o distanță mai mică de 100 de metri de fiicele minore ale bărbatului de 45 de ani, fiind stabilit domiciliul minorelor la adresa mamei, din altă localitate.

La fața locului au fost solicitați reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, pentru relocarea minorelor de la domiciliul bărbatului de 45 de ani și încredințarea acestora mamei“, a informat, joi, IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.