Ziarul electronic al arădenilor

Ministrul Educaţiei va analiza dosarul de plagiat al rectorului UAV

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, marţi seară, că va analiza dosarul de plagiat al rectorului Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, Ramona Lile, şi va lua o decizie „în cadrul legal”.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, marţi seară, la Digi 24, cum poate să fie rector cineva cu decizie de plagiat, cu referire la cazul rectorului Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, Ramona Lile, şi a afirmat: „Nu ştiu dacă poate să rămână. Ieri am primit la Minister o informare, o analizăm şi vedem. S-ar părea că lucrurile nu sunt deloc bine. Toate măsurile luate trebuie să se deruleze în cadru legal. Nu vreau să mă antepronunţ. Am primit şi eu  astăzi dosarul, îl voi analiza”.

Potrivit www.edupedu.ro, Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI) a constatat că rectorul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, Ramona Lile, este „vinovată de săvârşirea plagiatului”, mai precis „plagiat masiv de blocuri de texte” în mai multe articole ştiinţifice pe care le semnează în calitate de coautor.

De asemenea, Cîmpeanu a fost întrebat despre suspiciunea de plagiat în cazul rectorului Academiei de Poliţie şi a precizat: „Dacă în cazul de la Arad am primit astăzi o informare din partea unui Consiliu abilitat să cerceteze astfel de lucruri, la Academia de Poliţie, trebuie să vă spun chiar dacă supăr, că am cunoştinţă doar de informaţiile din presă şi nu de entităţi. Nu avem o decizie a unei entităţi abilitate să facă această analiză. Ministerul Educaţiei are datoria de a verifica. Odată semnalat în presă, o să solicităm sau poate solicită chiar cel în cauză să fie verificat. Aşa e mai elegant”.

Potrivit www.pressone.ro, David Nicolae Ungureanu, noul rector al Academiei de Poliţie, a plagiat în cele două teze de doctorat care i-au adus, la interval de patru ani, un dublu titlu de doctor – în Ştiinţe militare şi în Drept.

sursa: News.ro

comentarii

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.