Ziarul electronic al arădenilor

Ministrul de Interne, despre ancheta în cazul asasinatului de la Arad: Mi-aş dori să vă pot anunţa că i-am identificat pe autori

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri, că ancheta în cazul asasinatului de la Arad continuă, însă nu pot fi oferite prea multe date, întrucât divulgarea de informaţii reprezintă infracțiune.

Lucian Bode a fost întrebat, miercuri, despre ancheta în cazul asasinatului de la Arad şi a afirmat: „Mi-aş dori la fel de mult ca şi voi să pot să spun ce se întâmplă acolo şi să vă pot anunţa la un moment dat că i-am identificat şi îi aducem în faţa instanţei pe autori”.

Acesta a precizat că ancheta continuă.

Întrebat dacă îşi menţine declaraţia că România este o ţară sigură, deşi nu există niciun fel de date cu privire la asasinat, la mai mult de două săptămâni de la incident, Bode a declarat: „Reafirm ceea ce am spus (…) România este o ţară sigură. Am argumentat şi atunci şi repet: vorbim despre un incident, de o tragedie, care s-a petrecut în ultimii 30 de ani care a avut acastă finalitate. Au mai fost astfel de încercări, de tentative de omor, cu acest mod de operare care, din fericire, nu au fost duse la capăt. Când vorbim despre un incident care nu are legătură cu un lanţ de  evenimente smilare, care nu  ne duce la o ipoteză că ar urma, Doamne fereşte, şi altele, eu afirm cu toată responsabilitatea că România este o ţară sigură”.

În plus, Bode a explicat că procurorul de caz nu face declaraţii pentru că nu poate divulga date din anchetă.

„De ce procurorul de caz nu poate da elemente din anchetă, eu înţeleg perfect şi are în  acest moment libertatea să decidă când va da elemente din această anchetă, pentru că nu spune că nu vrea să  spună, ci pentru că orice ar spune, în opinia mea, ar divulga anumite ipoteze anumite piste de lucru, ceea ce ar  fi infracţiune”, a mai afirmat ministrul de Interne.

Bode a comentat, răspunzând unei întrebări, de ce a fost trimis la Arad şeful Poliţiei Române: „În ziua în care s-a petrecut tragedia, 29 mai, am trimis de urgenţă un elicopter IGAv mai mulţi şefi de structurim  în frunte cu adjunctul IGPR, domnul Miliţescu. Acesta a coordonat ancheta şi a coordonat structurile Poliţiei Române acolo. Domnul Miliţescu s-a întors la IGPR şi, într-o întâlnire pe care am avut-o cu domnul inspector general, am decis împreună ca domnia sa să meargă la Arad să coordoneze toate activităţile de acolo şi domnul Miliţescu să se întoarcă. Nu este nimic anormal, sau spectaculos, că domnul inspector general este acolo”.

Bode susţine că întâlnirile pentru ancheta în acest caz sunt frecvente: „Noi ne-am întâlnit  pe acest caz, în medie, de două-trei ori pe săptămână. Nu doar cu inspectorul general şi cu alţi şefi de structuri din cadrul MAI”.

Bode afirmă că au fost luate toate măsurile pentru protejarea familiei victimei şi bunul mers al anchetei.

Omul de afaceri arădean Ioan Crişan a murit, în 29 mai, după ce maşina în care se afla a explodat, la scurt timp după ce a plecat de pe loc. Anchetatorii au stabilit că în autoturism a fost plasată o bombă, fiind deschis dosar penal de omor cu premeditare.

Parchetul General a preluat cazul exploziei din Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.