Ziarul electronic al arădenilor

Ministerul Apărării a inaugurat un nou centru medical pentru militari şi civili la Arad

Ministerul Apărării Naţionale a inaugurat, luni, la Arad, un nou centru medical, finalizat în municipiul Arad în urmă cu doi ani, după o investiţie de aproximativ două milioane de euro, şi care se va adresa atât angajaţilor din sistemul naţional de apărare cât şi civililor.

Centrului Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu Arad funcţionează în clădirea fostei Policlinici CFR Arad. Clădirea degradată din centrul oraşului a fost preluată de MApN în 2018 şi a fost reabilitată, proiect care a costat un milion de euro şi a fost finalizat în 2021. Ulterior, s-au mai cheltuit 5,5 milioane de lei pentru achiziţia de echipamente medicale şi mobilier.

„Principala resursă pe care Armata o are o reprezintă militarii, motiv pentru care suntem interesaţi de calitatea vieţii acestora şi nu numai, pentru că această policlinică va deservi deopotrivă militari şi pe cei care au nevoie de servicii medicale. Mă bucur că astăzi am putut să vedem o unitate bine dotată, bine făcută, o unitate în care încadrarea se află la un nivel cel puţin bun“, a declarat ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, prezent la inaugurare.

Centrul aparţine de Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu“ Timişoara, ai cărui reprezentanţi au precizat că beneficiarii vor fi atât personalul activ, în rezervă şi în retragere din cadrul structurilor sistemului naţional de apărare, veterani de război şi din teatrele de operaţii şi membrii familiilor acestora, cât şi civilii din afara acestor structuri.

Noua facilitate are 16 cabinete pe două ture, 22 medici specialişti, 23 de asistenţi medicali, medic stomatolog, tehnician dentar, dar şi două laboratoare – unul de analize medicale şi unul de imagistică medicală. Pot fi accesate servicii medicale în specialităţile: medicină internă, chirurgie generală, urologie, ortopedie-traumatologie, cardiologie, oftalmologie, ORL, medicina muncii, neurologie, psihiatrie, dermato-venerologie, stomatologie, obstretică-ginecologie, pneumologie.

Fosta Policlinică CFR, care era cea mai veche policlinică din municipiul Arad, nu a mai funcţionat din 2014.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.