Ziarul electronic al arădenilor

Migranţi găsiți ascunşi într-un camion, la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au descoperit, ascunşi în interiorul unui automarfar condus de un cetăţean bulgar, patru cetăţeni din Afganistan şi Bangladesh, care încercau să iasă ilegal din ţară.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, sâmbătă la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 66 de ani, conducând un TIR înmatriculat în Bulgaria.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta mărfuri diverse, având ca destinaţie Germania.

„Poliţiştii de frontieră  au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul semiremorcii, au fost descoperite ascunse printre bunurile transportate, patru persoane. În cadrul primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele sunt trei barbaţi şi un minor, cetăţeni din Afganistan şi Bangladesh, cu vârste cuprinse între 16 şi 32 de ani, solicitanţi de azil în România. Aceştia intenţionau să ajungă în state din vestul Europei”, se arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trafic de migranţi faţă de şoferul camionului, respectiv de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii străini ascunşi în camion.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.