Ziarul electronic al arădenilor

Migranţi găsiţi ascunşi într-un camion, la PTF Nădlac II

Un şofer român de camion este cercetat penal după ce poliţiştii de frontieră de la Nădlac II au descoperit în remorcă 17 migranţi ascunşi printre paleţi care erau transportaţi în Franţa.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia de Frontieră Arad, şoferul de 34 de ani a declarat că transportă doar paleţi, însă la controlul camionului au fost găsiţi şi migranţi din şase ţări.

„În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, 17 cetăţeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noştri au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state (Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka, India, Nepal şi Afganistan), cu vârste cuprinse între 21 şi 47 de ani, intraţi legal în România”, precizează sursa citată.

Şoferul este cercetat pentru trafic de migranţi, în timp ce străinii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.