Ziarul electronic al arădenilor

Migranţi găsiţi ascunşi în trei camioane la frontiera cu Ungaria

Trei grupuri formate în total din 14 migranţi din Afganistan au fost descoperite de poliţiştii de frontieră arădeni în camioane care urmau să iasă din ţară, în ultimele 24 de ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I şi Nădlac II.

În baza unei informaţii primite, poliţiştii de frontieră au verificat, la Nădlac I, un automarfar condus de un cetăţean bulgar, care transporta alimente în Ungaria, informează, joi, Poliţia de Frontieră Arad.

În remorcă, au fost descoperiţi, ascunşi printre cutiile cu mărfuri, şase migranţi, toţi provenind din Afganistan şi cu vârste cuprinse între 16 şi 27 de ani, solicitanţi de azil în România.

În PTF Nădlac II au fost verificate două camioane conduse de un bulgar şi un român, în interiorul cărora au fost găsiţi ascunşi opt afgani, cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani, de asemenea solicitanţi de azil în România.

În timpul audierilor, afganii au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei, conform sursei citate.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări atât cu privire la tentativa de trecere ilegală a frontierei, în cazul celor găsiţi ascunşi în camioane, cât şi cu privire la şoferi, care ar putea fi implicaţi în trafic de migranţi.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.