Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Sri Lanka şi Etiopia, depistați la PTF Nădlac II

Opt persoane din Sri Lanka şi Etiopia au fost prinse că se ascundeau într-un TIR încărcat cu biciclete, pentru a trece graniţa în Ungaria, fiind date jos din automarfar în PTF Nădlac II.

„S-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român în vârstă de 51 de ani. Bărbatul conducea un automarfar înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, biciclete pe ruta România – Irlanda.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, opt cetăţeni străini“, a informat, luni, Poliţia de Frontieră Arad.

Călătorii clandestini au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, stabilindu-se că au vârste cuprinse între 19 şi 40 de ani şi au intrat legal în România, în baza documentelor personale.

Străinii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar şoferul român, pentru trafic de migranţi.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.