Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Siria, Irak, Turcia şi Egipt, găsiți ascunşi într-un camion

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit, ascunși în interiorul unui camion încărcat cu piese aauto, şaisprezece cetăţeni din Siria, Irak, Turcia şi Egipt, care încercau să iasă ilegal din ţară.

Migranții au fost depistați când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 52 ani, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor cu semiremorcă, ambele înmatriculate în România.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta piese auto, cu destinaţia Franţa.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, au procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă al automarfarului, printre bunurile transportate au fost descoperite ascunse şaisprezece persoane.

Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Siria, Irak, Turcia și Egipt, grupul fiind format din 12 bărbați, o femeie și trei minori. La cercetări s-a stabilit ca adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 48 de ani, iar minorii între 1 și 12 ani şi intenţionau să ajungă ilegal într-o ţară din vestul Europei“, a informat Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul turc şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini descoperiți ascunși, la finalizare urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.