Ziarul electronic al arădenilor

Dosar penal după o bătaie la Ștrandul Neptun. Agent de pază, rănit grav

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunilor de tentativă de omor, în urma unei altercații care a avut loc în incinta Ștrandului Neptun, în care au fost implicați mai mulți agenți de pază, unul dintre ei fiind rănit grav.

Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că, în dimineaţa zilei de 29 decembrie, la ora 5.30, în incinta ștrandului din municipiul Arad, pe fondul unei altercaţii generate de jignirea și agresarea fostei prietene, în timp ce era scos cu forța din interior, un bărbat i-a aplicat agentului de pază mai multe lovituri cu un cuțit, inclusiv în zona abdominală, producându-i leziuni grave care i-au pus viața în primejdie și care au necesitat ulterior internarea de urgenţă a acestuia în Spitalul Clinic Judeţean Arad – Secţia Chirurgie, respectiv supunerea acestuia la o intervenție chirurgicală.

Imediat după aceea, autorul agresiunii a părăsit zona în fugă.

„În continuare, victima, mai mulți agenți de pază și un client al localului l-au urmărit pe agresor, l-au ajuns din urmă, l-au imobilizat, i-au aplicat mai multe lovituri și au apelat Serviciul de urgență 112. La puțin timp după aceea, un echipaj medical și un echipaj de poliție s-au deplasat la fața locului. Atât victima înjunghiată, cât și agresorul, au fost internate la Spitalul Clinic Judeţean Arad – Secţia Chirurgie“, se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Ca urmare a propunerii formulate de Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, agresorul care i-a aplicat mai multe lovituri de cuțit agentului de pază a fost inițial arestat preventiv pentru o perioadă 30 de zile, iar ulterior măsura preventivă a fost înlocuită cu măsura arestului la domiciliu.

„Separat, la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a fost formulat un denunț cu privire la aceleași aspecte care fac obiectul dosarului penal menționat mai sus. Deoarece denunțul formulat nu îndeplinea condițiile legale, s-a solicitat petiționarului completarea acestuia.

„Până în prezent, petiționarul nu s-a conformat, în ciuda faptului că a fost citat de mai multe ori în acest scop“, a mai precizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Conform sursei citate, în același dosar se fac cercetări și sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă, vizând modalitatea în care agresorul a fost imobilizat și agresat de persoanele care l-au urmărit.

„La data de 29 decembrie 2019 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, fiind totodată administrate probe pentru lămurirea situației de fapt. Dosarul este instrumentat de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Arad – Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul Criminalistic, respectiv Poliția Municipiului Arad – Biroul de Investigații Criminale, care desfășoară activități în baza delegării procurorului de caz. Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii judiciare, atât cu privire la agresarea agentului de pază cât și cu privire la împrejurările în care agresorul a fost imobilizat“, se mai arată în comunicatul de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

CITITI SI: Agent de pază, înjunghiat de un tânăr într-un club din Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.