Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Irak, Siria și India, reținuți la Vărșand și Nădlac

Poliţiştii de frontieră de la  Vărşand și Nădlac II au depistat doisprezece cetăţeni din Irak, Siria și India, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărşand au desfăşurat o acțiune de prevenire pe linia combaterii migraţiei ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de competenţă.

Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3.30, la aproximativ 400 de metri faţă de linia de frontieră, au fost depistate zece persoane. Întrucât acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost preluate şi transportate la sediul instituției, pentru cercetări.

„În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, respectiv Siria, opt bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani şi doi minori  în vârstă de 17 ani Aceştia au declarat faptul că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei“, a informat Poliția de Frontieră.

De asemenea, politiştii de frontieră au depistat, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanapalota două persoane de sex masculin.

„S-a procedat la legitimarea celor acestora, bărbații prezentând două  permise de şedere având însemnele autorităţilor din Suedia. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate la control sunt false, neîndeplinind condiţiile de formă şi de fond ale unui document autentic, motiv pentru care bărbaţii au fost conduşi la sediul sectorului, pentru cercetări. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că cei doi sunt cetăţeni din India, în vârstă de 25 respectiv 28 de ani, care intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei în baza documentelor false“, se menționează în informarea transmisă de autoritățile de frontieră.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.