Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Irak și Turcia, depistați la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au  depistat  12 cetăţeni din Irak  şi Turcia, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare.

Conform Poliție de Frontieră, marți, în jurul orei 4.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean român, în vârstă de 34 de ani,la volanul unui ansamblu rutier, înmatriculat în România.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, în partea din faţă a compartimentului marfă, poliţiştii de frontieră au descoperit un loc special amenajat în care erau ascunse şapte persoane.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Irak, cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani. De asemenea,  poliţiştii de frontieră au mai stabilit că şoferul automarfarului avea dreptul de a conduce suspendat.

În acelaşi punct de frontieră, în jurul orei 6.05,  într-un alt automarfar condus de un cetăţean român au fost descoperiţi ascunşi cinci cetăţeni turci şi irakieni.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cele două cazuri pentru a stabili întreaga activitate infracţională, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.