Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Afganistan și Maroc, depistați la frontieră

Treisprezece migranți care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare, respectiv pe jos, au fost depistati de poliţiştii de frontieră de la Nădlac II.

În cursul zilei de joi, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere, conduse de doi cetățeni bulgari. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilier și granule din plastic pentru societăţi din Germania și Marea Britanie.

Cu ocazia efectuării controlului, în interiorul compartimentelor de marfă, au fost descoperiţi, ascunși printre marfa transportată, opt cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Afganistan,  cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, solicitanți de azil în țara noastră.

Vineri, în jurul orei 4.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, cinci persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor.

În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Maroc cu vârste cuprinse între 4 luni şi 35 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.