Ziarul electronic al arădenilor

Majestatea Sa Margareta, despre Secţia de Pediatrie 2 a SCJU Arad: Este un model pentru România

Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta, a apreciat, joi, modul în care s-au finalizat lucrările de renovare la Secţia de Pediatrie 2 de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, menţionând că aceasta poate fi un exemplu pentru toată România.

„Am văzut un miracol, am văzut ceva exemplar, un model pentru România, pentru o Secţie de pediatrie. (…) Am vrut să vorbesc puţin despre ceea ce am văzut aici, la Secţia de pediatrie, pentru că este un model de muncă în comunitate, cum oamenii s-au adunat împreună, cum au lucrat împreună.

Au fost voluntari, au fost sponsori, toată lumea s-a implicat. Şi acesta este un exemplu pentru ţara noastră că se poate face ceva şi ne dă speranţă. (…) Vieţile vor fi salvate aici şi copiii vor fi fericiţi. Va merge mai bine. Am o speranţă şi pentru ţară – dacă văd aşa ceva din punct de vedere local, să vedem şi de anvergură naţională“, a spus Majestatea Sa.

În opinia sa, rezultatul proiectului de renovare este „un succes real“.

Conducerea Spitalului Județean a spus că această vizită a fost „un moment emoționant, istoric“.

„Astăzi am avut onoarea să primim, la Spital, Familia Regală a României. A fost un moment emoționant, istoric, datorat în primul rând comunității arădene. Majestatea Sa Margareta a dorit să viziteze Secția Clinică Pediatrie II renovată prin eforturile Asociației Cetatea Voluntarilor care a reușit într-un timp record să mobilizeze întreaga comunitate pentru a veni în sprijinul spitalului.

Faptul că Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad are astăzi două dintre cele mai frumoase secții de copii din România – Pediatrie II și Boli Infecțioase Copii – se datorează în primul rând arădenilor – de la simpli cetățeni, până la societăți comerciale și culte religioase, dar și altor oameni cu suflet din întreaga țară”, a declarat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Radu s-au aflat joi într-o vizită cu caracter public în municipiul Arad.

Ei au vizitat sediul Filialei Crucii Roşii Române din Arad, unde s-au întâlnit cu reprezentanţii conducerii şi voluntarii filialei. Majestatea Sa Margareta este preşedinte al Crucii Roşii Române.

foto: romaniaregala.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.