Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Afganistan, Eritreea, Turcia, Irak şi Pakistan, depistați de poliţiştii de frontieră arădeni

39 de migranți din Afganistan, Eritreea, Turcia, Irak şi Pakistan au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră arădeni încercând să treacă fraudulos frontiera de stat în Ungaria, pe jos sau ascunşi în automarfare.

În cursul zilei de joi, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean slovac, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Slovacia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, componente auto, pe ruta România – Slovacia.

„În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, opt cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Vărşand pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din doi minori, în vârstă de 14, respectiv 16 ani şi şase adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani, toţi cetăţeni din Afganistan“, a informat Poliția de Frontieră.

În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au efectuat controale amănunţite asupra a patru ansambluri rutiere şi un microbuz, conduse de  trei cetăţeni români, un cetățean Turcia şi un bulgar. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferii transportau diferite bunuri pentru societăţi din Belgia, Slovacia, Polonia şi Germania.

„În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, în interiorul compartimentelor de marfă au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, douăzeci și cinci de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt 18 cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 13 şi 29 ani, şase turci cu vârste curpinse între 19 şi 23 de ani şi un cetăţean din Pakistan în vârstă de 20 de ani, solicitanţi de azil în România“, au mai anunțat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Vineri, în jurul orei 6.00, poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au observat, pe sensul de ieşire din ţară, în terminalul de automarfare, două persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că sunt doi cetăţeni din Eritreea, în vârstă de 18, respectiv 24 de ani.

Şi polițiștii de frontieră de la PTF Nădlac I au depistat, ascunşi într-un automarfar condus de un cetăţean bulgar, patru cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 52 de ani, solicitanţi de azil în România.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.