Ziarul electronic al arădenilor

17 elevi şi 12 cadre didactice din Arad, confirmați cu SARS-CoV-2

Cursurile cu prezenţă fizică la trei clase primare din judeţul Arad au fost suspendate şi vor avea loc doar online, după depistarea unor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, în total fiind confirmaţi, începând cu 8 februarie, 17 elevi şi 12 cadre didactice.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, care a informat, vineri, Ministerul Educaţiei cu privire la situaţia infectărilor cu virusul SARS-CoV-2, din datele colectate şi centralizate din unităţile de învăţământ, 17 elevi au fost testaţi pozitiv la SARS-CoV-2 începând de luni, după începerea semestrului al II-lea.

Totodată, în aceeaşi situaţie sunt 12 cadre didactice.

ISJ Arad precizează că doar nouă elevi dintre cei infectaţi au fost cu prezenţă fizică la şcoală.

„Diferenţa până la 17, adică opt cazuri, provine din faptul că trei elevi au fost testaţi cu teste rapide care n-au fost confirmate de către testele oficiale, iar cinci elevi şi-au desfăşurat activităţile didactice online, fără prezenţă fizică în unităţile de învăţământ“, arată ISJ.

De asemenea, în cazul cadrelor didactice, doar cinci din cele 12 infectate au fost prezente în şcoli după 8 februarie.

„Precizăm că începând de azi, 12 februarie, elevii din trei clase din învăţământul primar îşi desfăşoară activităţile didactice online din cauza apariţiei a câte unui caz testat pozitiv în clasele respective“, mai informează ISJ Arad.

Ministrul Educației: Jumătate dintre elevii confirmaţi cu SARS-COV-2 sunt din Bucureşti, Cluj şi Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.