Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Afganistan, depistați ascunşi în două TIR-uri la PTF Nădlac II şi PTF Vărşand

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II şi PTF Vărşand au depistat cinci tineri din Afganistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu material lemnos, respectiv textile.

Doi dintre migranți au fost depistați când la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 52 ani, care conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, material lemnos din Bulgaria în Franţa.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. În interiorul automarfarului au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, doi tineri din Afganistan, în vârstă 17, respectiv 19 ani.

Alți trei migranți au fost depistați la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, când s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, tot pe sensul de ieşire din ţară, un alt cetăţean bulgar, care transporta textile în Olanda.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, trei tineri afgani, cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani.

„În ambele situaţii, tinerii, care sunt solicitanţi de azil în România, au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun“, se precizează într-un comunicat de presă remis de STPF Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.