Ziarul electronic al arădenilor

Migranți cu cărţi de identitate româneşti şi austriece, depistați la frontieră

Trei afgani, doi turci şi un sirian au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa folosind documente de călătorie româneşti, respectiv austriece care aparţineau altor persoane.

Potrivit Poliției de Frontieră, la PTF Nădlac II s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, călătorind cu un autoturism, trei persoane care s-au legitimat cu cărţi de identitate româneşti.

„Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoanele prezentate la control şi fotografiile din documente există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care acestea au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt doi cetăţeni din Turcia în vârstă de 28, respectiv 42 de ani şi un cetăţean din Siria în vârstă de 23 de ani“, a informat Poliția de Frontieră.

De asemenea, la PTF Curtici s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasageri în trenul care circulă pe relaţia Bucureşti Nord – Budapesta, trei persoane care, la controlul specific, au prezentat documente de călătorie eliberate de către autorităţile din Austria.

„Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoanele prezente la control şi fotografiile din documente există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care acestea au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt trei cetăţeni din Afganistan“, a precizat Poliția de Frontieră.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră derulează cercetări, la finalizare urmând să fie luate măsurile legale.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.