Ziarul electronic al arădenilor

Merită să investești într-un sistem de supraveghere?

Un sistem de securitate la domiciliu este o investiție și, la fel ca în cazul oricărei investiții, este important să stabilești rentabilitatea sa.

Deși poate fi simplu să se acopere costurile unui astfel de sistem, liniștea sufletească este un lucru dificil de făcut, mai ales dacă ai copii sau adolescenți în casă.

Iată câteva aspecte importante de care trebuie să ții seamă atunci când vrei să-ți protejezi casa la maximum:

Ce fac sistemele de securitate?

Sistemele de securitate pot face mai mult decât să descurajeze un jaf. Sistemul potrivit te poate ține la curent cu lucrurile care se întâmplă în casa ta, indiferent unde te afli.

De asemenea, te va anunța când ușile sunt deschise și închise și dacă se încearcă deschiderea seifului sau spațiilor de depozitare pentru obiectele de valoare. Există, de asemenea, și alte beneficii ascunse de care te poți bucura, cum ar fi un plus de valoare adăugată casei tale atunci când vrei să o închiriezi sau să o vinzi.

Echipamente de securitate la domiciliu

Atunci când evaluezi investiția inițială necesară pentru a instala un sistem de supraveghere cu camere de exterior sau interior, costul mediu poate varia de la 300 RON până la 2.000 RON în funcție de echipamentul pe care îl alegeți.

Cum să știți dacă sistemul merită

Pentru a stabili dacă un sistem de securitate merită investiția, începe să te întrebi ce ar face să merite pentru tine. Nu există nicio garanție că incidentele neplăcute nu vor avea loc la casa ta – studiile arată că, din contră, există șanse la fel de egale să fii victima unui jaf.

Sistemele de securitate și monitorizare descurajează, într-adevăr, incidența hoților: 60% dintre infractorii condamnați afirmă că nu vor da spargerea dacă descoperă un sistem de securitate în casa pe care vor să o jefuiască.

Dacă obiectivul tău este prevenirea pierderilor provocate de furt, vei observa că sistemele de securitate fac diferența. Dar, la fel ca în cazul tuturor tipurilor de asigurări, nu există nicio garanție că vei avea vreodată nevoie să utilizezi întreaga gamă de servicii de alarme și monitorizare. Acesta este motivul pentru care este important să înțelegi în totalitate obiectivele tale de securizare a locuinței pentru a cântări cu exactitate valoarea reală a unui astfel de sistem și costul acestuia.

Protejează-ți bunurile de valoare

Ia în considerare orice elemente de neînlocuit, cum ar fi moștenirile familiei: obiectele de artă și alte piese care au o valoare sentimentală ridicată, pentru care nu va exista nicio modalitate de a acoperi dauna. Pentru a păstra astfel de articole în siguranță, este mai mult ca sigur că va trebui să plătești în plus – indiferent dacă investești într-un seif sau într-un sistem de securitate la domiciliu. În funcție de cât de inaccesibile dorești să fie aceste articole, un sistem de securitate ar putea avea mai mult sens dacă le orientezi spre un anumit loc decât pe întregul spațiu al casei tale.

Concluzionând, gândește-te la opțiunile prezentate mai sus și cântărește nevoile tale pentru securizarea domiciliului. De multe ori, o simplă alarmă își face treaba, însă, dacă ai nevoie de supraveghere constantă, ia în calcul instalarea unui astfel de sistem pentru a fi liniștit în timpul concediului sau atunci când cel mic rămâne singur acasă.

sursă foto: shutterstock.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.