Ziarul electronic al arădenilor

Medicamentele expirate vor fi preluate de la cetăţeni şi de Spitalul Judeţean Arad

Medicamentele expirate vor putea fi predate de cetăţeni la un punct de colectare special, care va fi deschis, din 15 mai, la sediul central al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad.

Spitalul a informat că pune la dispoziţia cetăţenilor un punct de colectare a „deşeurilor provenite de la medicamentele expirate sau neutilizate”.

„Punctul de colectare va fi funcţional în incinta sediului central al SCJU Arad, din strada Andrenyi Karoly nr. 2-4, lângă Serviciul Tehnic-Administrativ, şi va fi deschis cetăţenilor în fiecare zi de miercuri, între orele 9 şi 11. Deşeurile de medicamente vor fi preluate de la cetăţeni şi colectate separat faţă de cele rezultate din activitatea medicală a spitalului, în recipiente speciale. Important de reţinut este faptul că cetăţenii vor putea preda medicamente cu termenul de valabilitate depăşit, cu ambalaje deteriorate, reziduuri de medicamente sau medicamente retrase de pe piaţă”, a transmis unitatea medicală.

Totuşi, la punctul de colectare nu vor putea fi predate medicamentele care au fost eliberate pe bază de reţete cu regim special, precum cele din categoriile psihotropelor şi stupefiantelor.

Până acum, arădenii care deţineau medicamente expirate sau deşeuri medicale le puteau preda farmaciilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.