Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Meciul UTA – FC Petrolul a fost amânat. Jucători de la FC Petrolul, testaţi pozitiv cu noul coronavirus

Cinci jucători ai echipei FC Petrolul au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, cu o zi înainte de începerea play-off-ului Ligii a II-a.

„Testele au fost făcute la un laborator acreditat. E o anchetă mai complexă, fiindcă trebuie să indentificăm contacţii nu doar din lot, ci şi la nivel de club şi familii. Vineri, probabil, vom avea tabloul concret.

 Cert este că cei cinci jucători vor fi internaţi la Spitalul din Câmpina, iar restul lotului intră în izolare pentru 14 zile. La testele anterioare au ieşit cu toţii negativ, prin urmare cineva din club a adus virusul recent în grup. Din păcate, toată lumea s-a relaxat şi ajungem la astfel de situaţii complicate”, a declarat Bogdan Nica, şeful DSP Prahova, pentru gsp.ro.

Laszlo Balint, antrenorul de la UTA, a comentat știrea pentru gsp.ro: „Acum am aflat și noi, suntem surprinși, eram gata de meci. Ne pare rău să auzim așa ceva, nu e incomod doar pentru Petrolul, ci și pentru noi și tot fotbalul românesc. Toată lumea trebuie să fie atentă în continuare, mai ales că nu ne mai ajută nici calendarul. Și la Liga 1 și la Liga 2 se joacă deja foarte comprimat și orice veste de acest gen dă totul peste cap.

Le dorim sănătate celor de la Petrolul, sperăm să fie totul în regulă. Am înțeles și noi că vor repeta testul, ar fi bine să fie doar o alarmă falsă. Iată că eram pregătiți de meci și acum trebuie să ne facem antrenamentele și să ne pregătim de următorul joc. Nu avem ce face, nimeni nu și-a dorit așa ceva. Acum așteptăm reluarea campionatului“.

Petrolul urma să joace sâmbătă, de la ora 17.00, la Arad, cu UTA, în prima etapă a play-off-ului Ligii a II-a, dar întâlnirea a fost amânată.

Play-off-ul începe vineri, la ora 17.00, cu partida Turris-Oltul Turnu Măgurele – Campionii FC Argeş.

UPDATE

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, joi, că partida UTA Arad – Petrolul Ploieşti, din Liga a II-a, a fost amânată, după ce şase persoane din cadrul grupării prahovene au fost testate pozitiv cu coronavirus.

„Şase persoane din cadrul clubului Petrolul Ploieşti au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Având în vedere discuţiile avute cu reprezentanţii celor 6 formaţii implicate în play-off-ul Ligii 2, în cadrul ultimei videoconferinţe, pentru a stabili modul de acţiune pe mai multe scenarii posibile, partida UTA Arad – FC Petrolul Ploieşti, programată sâmbătă, 4 iulie, la Arad, a fost amânată. Meciul va fi reprogramat în prima dată disponibilă. De asemenea, Federaţia Română de Fotbal precizează că partidele amânate, în cazul în care vor exista mai multe, vor fi reprogramate în ordinea amânării acestora şi utilizând toate datele disponibile din calendarul competiţional. DSP Prahova a demarat o anchetă epidemiologică la clubul din Ploieşti“, se arată pe site-ul FRF.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.