Ziarul electronic al arădenilor

Maşinile Google Street View vor fi din nou în Arad

Maşinile Google Street View vor străbate România, în perioada următoare, pentru a actualiza imaginile disponibile pe Google Maps Street View, iar printre orașele parcurse se află și Arad.

Preluarea de imagini 360° Street View în România va începe vineri, 26 martie.

„Maşinile Google Street View se întorc în România primăvara aceasta. În următoarele luni, ele vor străbate şosele ţării şi vor vizita peste 100 de localităţi, cu scopul de a actualiza imaginile Street View din oraşe, şosele şi autostrăzi pe Google Maps. Preluarea de imagini 360o Street View în România va începe vineri, 26 martie. Maşinile Google Street View vor acoperi zone şi localităţi din toată ţara, de la Bucureşti, Constanţa, Călăraşi, Ploieşti, Oneşti sau Paşcani, şi până la Sibiu, Cluj, Sighetul Marmaţiei sau Arad“, a informat gigantul american Google.

Lista actualizată şi completă a zonelor care vor fi fotografiate de maşinile Street View în România poate fi consultată aici: https://www.google.com/streetview/explore/#sv-headed.

Street View este un serviciu oferit de Google Maps, în prezent fiind disponibil în mai mult de 85 de ţări, inclusiv în Arctica şi Antarctica.

În Street View, oamenii pot vedea imagini la 360° din numeroase locuri ale lumii, fie şosele, oraşe, monumente istorice, repere culturale, natura sălbatică (pe pământ, pe sau în apă) şi chiar spaţiu.

Serviciul este disponibil şi în Google Earth şi aplicaţia Google Maps pentru telefoanele mobile.

Google a preluat peste 16 milioane de kilometri de drumuri cu imagini Street View, o distanţă care ar putea înconjura globul de mai mult de 400 de ori.

Serviciul Street View este disponibil în România începând cu anul 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante oraşe pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii ţări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de oraşe şi sute de obiective turistice.

Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2019, când au fost preluate imagini din cele mai importante oraşe din România, printre care și Arad, şi zonele adiacente acestora, precum şi şosele care le conectează.

În 2018, peste 1.500 de kilometri de canale şi drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la internet să poată explora virtual frumuseţile ei prin imaginile Street View.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.