Ziarul electronic al arădenilor

Cum te poate ajuta un centru de daune, în cazul unui accident auto

Atunci când obții permisul auto și te apuci de condus, principala grijă pe care o ai este aceea de a te asigura că reușești să te ferești de accidente. Din păcate, acest lucru nu depinde mereu de tine.

Uneori, poți fi parte implicată într-un accident produs nicidecum din vina ta. Chiar dacă te afli într-o astfel de situație, culpa nu te scutește de grija de a-ți repara mașina. Indiferent cine suportă costurile, trebuie să apelezi la service-uri. Iar cel mai potrivit drum pe care o poți lua este acela de a cere ajutorul unui centru de daune.

O astfel de instituție îți va asigura tot necesarul de informații și resurse pentru a rezolva în cel mai scurt timp daunele. Dacă apelezi la un centru de daune specializat în astfel de situații, cum sunt accidentele auto, te vei bucura de liniștea de a-ți ști problemel rezolvate într-un singur loc. Altfel spus, nu va trebui să iei legătura cu prea multe entități. Iată care sunt toți pașii care sunt urmați în astfel de cazuri.

  1. Apelezi la un centru de daune imediat după un accident

Firește, pentru ca serviciul să poată fi desfășurat în condiții de maximă eficiență, primul pas pe care trebuie să îl faci este acela de a nu pierde timpul. Imediat ce ai finalizat procesul de constatare a accidentului și ai încheiat o înțelegere amiabilă cu celălalt șofer, ori ai anunțat poliția, poți comunica unui centru de daune problema. Trebuie doar să te informezi dacă centrul respectiv colaborează cu cei mai importanți asiguratori din țară. De asemenea, există posibilitatea să faci un accident strict din vina ta. Și în acel caz, dacă ai Casco și ești acoperit de această asigurare, trebuie să fii sigur că centrul de daune pe care îl alegi colaborează cu firma la care ai asigurarea. După ce ai identificat centrul de daune potrivit, îl poți contacta.

      2. Consilierul de la centru vă programează autoturismul pentru reparații

Imediat după ce ai luat legătura cu centrul de daune, un reprezentant al instituției se va ocupa de cazul tău. Vei completa toate formularele necesare, vei descrie situația și vei fi în permanență consiliat din punct de vedere tehnic. Nu vor fi necesare zeci de drumuri, telefoane și nervi. Desigur, trebuie să știi că un centru de daune nu va constata doar problemele, ci dispune și de un service gata să le rezolve eficient și rapid.

      3. Se deschide dosarul de daună și se trece la reparații

După ce formalitățile inițiale au fost finalizate, iar consilierul te-a programat, nu mai rămâne decât să te prezinți la service la data stabilită. Vei primi, firește, o estimare a costurilor de reparație și a duratei în care nu îți vei putea folosi autoturismul. Totul se face extrem de rapid și cu ajutorul unor experți și mecanici bine pregătiți. Pe tot parcursul procesului, cel mai serios centru de daune îți va oferi posibilitatea de a monitoriza reparațiile. În fiecare moment, vei putea ști cum au avansat lucrările și cât mai durează până la finalizarea lor.

      4. Se închide dosarul, iar costurile sunt decontate

Imediat după ce toate reparațiile au fost efectuate, dosarul poate fi completat și închis. Dacă respecți indicațiile de la pasul 1 și colaborezi cu un centru de daune care lucrează și cu societatea ta de asigurare, costurile cu reparația vor fi decontate. Acest proces se va finaliza în cel mai scurt timp, grație ajutorului pe care îl primești din partea centrului de asigurări.

Dacă vrei să te bucuri de toate beneficiile pe care ți le poate oferi un centru de daune care colaborează cu cele mai importante case de asigurări din România, poți accesa carsinv.ro. Acolo vei putea afla toate detaliile și vei putea solicita oferte de servicii personalizate.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.