Ziarul electronic al arădenilor

Mașină ridicată de pe o trecere de pietoni. Șoferul a fost amendat

Un autoturism parcat neregulamentar pe o trecere de pietoni din zona Parcului „Mihai Eminescu“ din Arad a fost ridicată de un echipaj de la Serviciul Parcări și Ridicări Vehicule, iar șoferul a fost amendat.

Polițiștii locali au fost sesizați, marți, că o mașină parcată pe o trecere de pietoni blochează accesul în parc.

„Sesizați prin Serviciul Dispecerat și Monitorizare, polițiștii locali cu atribuții privind circulația rutieră au ridicat în Parcul «Eminescu» un autovehicul  al cărui conducător a blocat o poartă de acces și a parcat pe trecerea de pietoni, încălcând astfel prevederile legale. Ulterior, conducătorul autovehiculului a fost sancționat cu amendă în cuantum de 580 lei, pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice“, a informat Direcția Generală Poliția Locală Arad.

Autovehiculele parcate neregulamentar sau abandonate pe domeniul public din municipiul Arad sunt ridicate și transportate într-un spațiu special amenajat, iar pentru recuperarea lor, proprietarii vor trebui să achite o taxă.

Această prevedere este cuprinsă în Regulamentul de desfășurare a activității de ridicare, transport, depozitare și eliberare a autovehiculelor sau remorcilor oprite și staționate neregulamentar pe partea carosabilă, precum și a autovehiculelor abandonate și fără stăpân, de pe domeniul public al municipiului Arad, care a fost aprobat în Consiliul Local al Municipiului Arad.

Ridicarea autovehiculelor se realizează prin intermediul Serviciului Parcări și Ridicări Vehicule din cadrul SC Recons SA.

Autovehiculele ridicate de pe domeniul public vor fi duse într-un spațiu special amenajat pe str. Dosoftei, FN.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.